ERC i PDeCAT concorreran conjuntament a les eleccions municipals de Sant Fost amb Carles Miquel com a cap de llista

Durant l'acte de presentació del nou projecte polític, Marc Candela, alcalde de Martorelles, va explicar com desbancar una formació d'independents del consistori

Política

Carles Miquel d'ERC Sant Fost
Carles Miquel d'ERC Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

Després d'unes intenses negociacions en les quals tant el PDeCAT com ERC han reconegut en l'altre "molta generositat", ambdues forces polítiques de Sant Fost van presentar el passat divendres la seva candidatura d'unitat en un acte que va acollir a quasi un centenar i mig de persones.

A més de la proposta conjunta dels dos partits pel municipi, l'esdeveniment també va servir per revelar qui serà el candidat d'aquest nou grup de cara al 26 de maig. Carles Miquel, actual regidor d'ERC per Sant Fost, encapçalarà una candidatura la llista de la qual encara està per determinar, però que en paraules de Quim Pérez, regidor del PDeCAT, "comptarà amb persones de les dues formacions i d'independents".

"Les directives comarcals han arribat a un acord que satisfà tant ERC com el PDeCAT", va explicar Carles Miquel. "Buscarem la força de les dues marques", va asseverar el candidat per afegir que encara no està decidit com es dirà el projecta electoral.

Actualment les dues forces independentistes estan treballant en comissions per acabar de vestir la candidatura. "S'està acostant molta gent a nosaltres i estem descobrint moltes persones amb un potencial enorme", va dir Carles Miquel. "La nostra idea es muntar una llista molt extensa, perquè hi ha molta gent que té ganes d'un canvi a Sant Fost", va concloure el candidat que confia en governar després del maig.

En aquesta línia, durant la presentació Marc Candela, alcalde d'ERC a Martorelles, va explicara tall d'exemple a seguir per a Sant Fost on hi governa Independents Units per Sant Fost, la seva experiència al consistori, després de desbancar a una formació municipalista el 2015 . "Nosaltres vam canviar les maneres de fer de l'Ajuntament, pensant en el ciutadà i no en com continuar en el poder", va explicar Candela. El mateix alcalde va dir que "fer república no és només voler la independència, sinó posar al ciutadà al centre de la gestió política".

Per la seva banda Quim Pérez, va explicar que "la candidatura d'unitat és molt important perquè hem de fer país des del poble, ja que aquesta legislatura no ens han deixat ni penjar una pancarta en un lloc públic per demanar la llibertat dels presos i volem que tothom es senti representat a Sant Fost".

Edicions locals