L'Hospital de Mollet acull la primera Jornada d'Atenció a les Persones en situació de Dependència

Es va realitzar dijous amb diverses ponències i una taula rodona

Societat

L'Hospital de Mollet acull la primera Jornada d'Atenció a les Persones en situació de Dependència
L'Hospital de Mollet acull la primera Jornada d'Atenció a les Persones en situació de Dependència | Fundació Sanitària Mollet

Prop de 150 especialistes dels àmbits de la salut i la dependència van participar dijous de la primera Jornada d'Atenció a les Persones en situació de Dependència, organitzada per La Unió i realitzada a l’Auditori de l’Hospital de Mollet.

L'objectiu de la sessió era oferir un espai de reflexió i de debat sobre els reptes del segle XXI derivats del model d'atenció centrada en la persona (ACP), que aporta un enfocament totalment diferent d'altres models clàssics i que, com expliquen des de la Fundació Sanitària Mollet, "la seva definició sembla fàcil i invariable, però a la pràctica presenta múltiples interpretacions segons les persones i els contextos".

La jornada es va inaugurar amb la participació de la directora general de La Unió –Roser Fernández–, el secretari d’Afers Socials i Famílies del departament de Treball, Afers Socials i Famílies –Francesc Iglesies–, i el vocal-president del Consell de Sector d’Atenció a la Dependència de La Unió –Dr. Joan Solà–. Tot seguit ha comptat amb una conferència a càrrec del Dr. Ramon Maria Nogués, catedràtic emèrit d’Antropologia Biològica de la Facultat de Ciències de la UAB, que ha fet una aproximació a diverses àrees del coneixement de l'ésser humà per entendre què és el que li proporciona benestar o malestar.

Posteriorment, s’han desenvolupat dues taules de diàleg amb ponents experts i expertes en l’atenció centrada en la persona, abordant els reptes que planteja per al sistema, com impacta en l’assistència, i com es poden gestionar les expectatives de les persones, famílies i professionals.

I finalment, el director general de l’FSM, Jaume Duran, i la regidora de Salut, Serveis Socials i Gent Gran de Mollet, Ana Maria Díaz, han realitzat la clausura de la jornada.

Edicions locals