El govern de Sant Fost reclamarà a Interior un espai per als Mossos al poble

Un grup de veïns va presentar una moció reclamant més seguretat al municipi

Política

Policia Local de Sant Fost
Policia Local de Sant Fost

El govern de Sant Fost  reclamarà a la Conselleria d'Interior de la Generalitat un espai policial ubicat al municipi per "millorar la presència de Mossos als petits pobles de la zona".

Així ho explicava l'alcaldessa Montserrat Sanmartí en el ple de dimarts. "El terreny i les despeses del mòdul prefabricat de prefectura policial el pagarien els ajuntaments beneficiaris i la Generalitat", avançava l'alcaldessa, qui afegia que la "caserna" suposarà una "modificació de la plantilla dels Mossos que haurà de ser atesa pel departament". Així mateix, Sanmartí va afirmar que l'Ajuntament santfostenc oferirà "als municipis de la rodalia adherir-se a la proposta".

Amb aquesta mesura es vol resoldre la que segons el regidor del PSC, Juan Álvarez, és una mancança històrica. "Quan va desaparèixer la Guàrdia Civil el 2003 es va prometre crear un cos de Mossos rurals que mai va arribar".

Moció veïnal

La moció d'urgència del govern –que va ser aprovada per unanimitat– sorgia després de la Junta de Seguretat Local celebrada a Sant Fost fa tres setmanes, i després d'una moció presentada per un grup de veïns del municipi amb què reclamaven més dispositius policials i millores en el cos local. En concret, el col·lectiu veïnal demanava dotar el poble d'un mínim de 15 efectius per arribar a la ràtio d'1,8 agents per cada 1.000 mil habitants recomanat a Europa. A més, la moció reclamava l'adquisició d'un nou vehicle policial i major coordinació entre Policia Local i Mossos.

El govern local va assenyalar que tot i considerar legítima la moció veïnal, calia posar-la en context i per això va presentar la seva moció d'urgència. L’alcaldessa va afegir que el mínim de policies locals "es compleix".
Aprovada per unanimitat, la moció no va estar exempta de debat. Des d'ERC es va criticar que el govern municipal "només ha convocat la Junta de Seguretat dues vegades en quatre anys".

D'altra banda, el PP va portar al ple una moció d'una proposició de Llei presentada pel seu partit al Congrés. El redactat versava sobre l'ocupació il·legal de cases i demanava que "la policia pugui desallotjar sense ordre judicial en un termini de 3 a 24 hores els ocupes" i exigia "penes d'1 a 3 anys per ocupació il·legal".

Per la seva part, els grups municipals d'ERC i PSC van dir que la mesura no tenia en compte els motius pels quals moltes famílies ocupen.  La moció no va tirar endavant ja que només va comptar amb el vot favorable de Susana Ferrer (PP), dos abstencions d'IUSF i una de Sumem. La resta van ser vots en contra.

Edicions locals