ERC i PDeCAT de Sant Fost presenten el seu projecte conjunt

La voluntat de les dues forces es concórrer plegades a les eleccions municipals

Política

Acte dels regidors d'ERC i PDeCAT de Sant Fost
Acte dels regidors d'ERC i PDeCAT de Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

Els regidors dels grups municipals independentistes de Sant Fost van organitzar un acte divendres passat a l'Ateneu del poble per anunciar la seva voluntat de presentar-se en una "candidatura conjunta" de cara a les pròximes eleccions municipals.

A més de Quim Pérez (PDeCAT), Carles Miquel (ERC) i Xavier Conesa (ERC), l'esdeveniment que va reunir al voltant de cent persones, també va comptar amb la presència de Carlota Torrents, coordinadora de l'ANC local.

Segons van explicar els regidors, l'objectiu de la trobada oberta "és bastir una candidatura que fugi de les sigles i inclogui el màxim nombre de persones de la societat civil amb ganes de construir una alternativa real de govern a Sant Fost".

"La força d'aquesta mobilització ciutadana ha de ser el motor per un canvi a l'Ajuntament de Sant Fost", va explicar Carles Miquel. En les darreres eleccions municipals, ERC va sumar 637 vots i el PDeCAT –aleshores CiU- va ser l'opció política de 443 santfostencs. 1.080 vots hipotètics que competirien amb els 1.395 vots registrats per  d'Independents Units per Sant Fost el 2015.

L'acte va voler ser el tret de sortida d'aquesta iniciativa unitària que proposa la creació de diverses comissions de treball per definir el contingut del programa electoral i la campanya.

Tot i la disposició dels representants municipals de les dues forces a endegar una candidatura conjunta, el cert és que des dels òrgans comarcals d'ambdues encara no s'ha donat el vistiplau definitiu. El problema rau a definir a quina de les formacions es comptabilitzarien els vots registrats a Sant Fost. Aquest aspecte és determinant perquè a més del municipi, els vots dels santfostencs determinen la composició del Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona.

 

 

Edicions locals