L'Ajuntament de Sant Fost posa en marxa el programa "Xecs Solidaris"

Aquest Servei consisteix en xecs de compra amb un import que dependrà de si es tenen un o més fills o filles menors de 16 anys

Societat

Piràmide nutricional
Piràmide nutricional | Ajuntament de Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

El consistori ha presentat ́un programa per a famílies vulnerables i que són usuàries del Programa d’Aliments impulsat pels Serveis Socials Municipals i amb infants menors de 16 anys.

Es tracta d’una iniciativa destinada a una quinzena de famílies. Aquest Servei consisteix en xecs de compra amb un import que dependrà de si es tenen un o més fills o filles d’aquesta edat.

“La intenció és la de suplementar la cistella de consum d’aliments de les famílies usuàries del Programa d’Aliments de Serveis Socials, amb carn, verdura, fruita, etc., és a dir, aliments de primera necessitat per a la dieta dels infants”, afirmen des de l’ajuntament santfostenc.

Els Xecs seran gestionats pels Serveis Socials de l’ajuntament amb “criteris professionals, i per tant, els tindran només les famílies que reuneixin uns paràmetres concrets de vulnerabilitat”.

Es per aquest motiu que les famílies beneficiades hauran de signar un compromís de responsabilitat “en el bon ús del Servei, la compra del qual es vehicularà a través d’un supermercat que té experiència en participar en programes d’aquest tipus”.

Des del consistori asseguren que aquest programa substituirà la “Targeta moneder” que “vàrem sol•licitar fa un any des de l’Ajuntament a la Diputació de Barcelona i que està en tràmit per part d’aquesta institució”.

Edicions locals