Sant Fost crea una brigada multioficis amb persones a l'atur

L'acció s'emmarca dins un pla d'ocupació de la Generalitat

Economia


En el marc d'un pla d'ocupació de la Generalitat, una desena de santfostencs en situació d'atur de llarga durada han començat a treballar per a l'Ajuntament de Sant Fost amb un contracte de sis mesos. En concret, s'ha creat una brigada multioficis que es dedicarà a la rehabilitació d'edificis i equipaments municipals.

A mitjans de juliol comencaven a treballar a l'Ajuntament de Sant Fost 10 persones en situació d'atur dins d’un pla d’ocupació emmarcat en el Pla Impuls-treball de la Generalitat. Aquest pla comporta la contractació d’aturats de llarga durada per sis mesos, al 70% de la jornada i amb una part de formació, tant professional com de recursos a l’hora de trobar feina.
L'Ajuntament ha creat una brigada multioficis que es dedicarà a la rehabilitació d’edificis i equipaments municipals, en petites reparacions, adequació a normativa a nivell de seguretat i accessibilitat, i eficiència ecològica. La brigada, que està integrada per 2 electricistes, 2 paletes, 1 fuster, 2 pintors i un encarregat, ha iniciat les tasques d’adequació de la sala de Plens de l’Ajuntament (antiga biblioteca) i de manteniment al CEIP Joaquim Abril.
A banda, hi ha 2 administratius encarregats de desenvolupar, amb programari lliure, un portal web per a les entitats del municipi, dins del web municipal, perquè les entitats hi puguin abocar i gestionar la seva informació; a més de preveure el seu manteniment i el suport a l’usuari.
A més rebran formació en riscos laborals, informàtica, català, recerca de feina i específica del seu ofici.

Edicions locals