Sumem Sant Fost s'uneix a Izquierda en Positivo de cara a les eleccions municipals

La formació amb dos regidors a l'ajuntament de Sant Fost anirà de la mà del partit "no nacionalista" creat el juliol de 2018

Política

Sumem Sant Fost
Sumem Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

Sumem Sant Fost es presentarà el 26 de maig juntament amb l'agrupació Izquierda En Postivo.


Actualment la formació santfostenca compta amb dos regidors dins del consistori, Núria Fresquet i Carlos Monleon. Quan es va presentar a les eleccions municipals de 2015 Sumem ho va fer com a paraigües de Podemos, EUiA i ICV. En aquells comicis el partit va obtenir 456 vots i es va situar com a tercera força del ple. Malgrat això, any i mig després el partit lila va acabar sortint de la coalició per desavinences.

Pel que fa a Izquierda en Positivo val a dir que es tracta d'un partit format el juliol de 2018 que s'autodefineix com una força d'esquerres "lliure de populismes i nacionalisme". Tant és així que al seu decàleg assenyala que el partit creu en "una Espanya integral, irreductible en els seus límits, en la que les diferents regions constituïdes com comunitats autònomes exerceixin les seves competències amb lleialtat institucional i en la que l'Estat garanteixi la igualtat entre tots els espanyols, mantenint-se la unitat d'acció de les classes treballadores i populars del conjunt del país".

Edicions locals