Llum verda al pressupost de Sant Fost

Tot i reconèixer que no hi ha massa novetats per a 2019, el govern municipal va remarcar que els veïns del municipi pagaran un 10,87% menys en la factura de l'aigua i tindran un nou policia local

Política

Ajuntament de Sant Fost
Ajuntament de Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

El ple més important de l’any a Sant Fost, l’aprovació de pressupostos de 2019 celebrat dimarts, va necessitar poc més de mitja hora per escenificar la tensa relació entre govern i ERC. Més enllà de la crispació, els pressupostos es van aprovar amb 9 vots a favor, 3 en contra i una abstenció. Mentre Sumem i PSC mostraven bona sintonia amb el govern de Montserrat Sanmartí i donaven llum verda a uns pressupostos que, “tot i que no són els nostres, són bons pel poble", la regidora del PP s’abstenia per “falta de confiança en el govern” i ERC i PDeCAT hi votaven en contra.

Més enllà de la crispació, els pressupostos es van aprovar amb 9 vots a favor, 3 en contra i una abstenció. Mentre Sumem i PSC mostraven bona sintonia amb el govern de Montserrat Sanmartí i donaven llum verda a uns pressupostos que, “tot i que no són els nostres, són bons pel poble", la regidora del PP s’abstenia per “falta de confiança en el govern” i ERC i PDeCAT hi votaven en contra.

Uns pressupostos continuistes

El govern municipal gastarà 9.746.467 euros el 2019. Segons Juan Francisco Fernández, regidor d’Hisenda, els pressupostos “són similars als de l’any passat”, ja que s’ha prioritzat “finalitzar les inversions i actuacions en curs, com la millora dels carrers i el servei de recollida”. Així mateix, l’excedent generat durant 2018 s’emprarà, en paraules del regidor d’Hisenda, en pagar el deute de l’Ajuntament heretat dels anys de crisi. Concretament, es destinaran 1.590.000 euros a aquesta partida, part de la qual serà per pagar l’adquisició de la titularitat pública de l’Ateneu.

D'altra banda, Fernández va explicar que aquests pressupostos suposaran una millora en partides com serveis socials, salut pública o cultura, tot i que les quantitats incrementades no superaran en cap cas els 20.000 euros. A això cal afegir la incorporació d'un nou agent de policia local i la pujada de sous dels funcionaris un 2,75%, que respon a un increment salarial dictat per l'Estat espanyol.

La mesura estrella

Tot i no tenir grans novetats, el govern va voler remarcar que el més destacat dels pressupostos 2019 és "la rebaixa en un 10,87% en la factura de l'aigua dels ciutadans de Sant Fost". Aquesta rebaixa és conseqüència del retorn del cànon municipal d'aigües avançat el 2002 a Aqualia.

Esmena a la totalitat d'ERC

Carles Miquel, d’ERC, va denunciar que no s’havia deixat temps suficient per preparar el ple, en el que va considerar “un exercici de menyspreu als regidors de l’oposició i al veïnat”. Per a Miquel, els pressupostos “no són gens participatius” i demostren que el govern municipal “no té un projecte sòlid per al municipi”. El regidor a l’oposició va lamentar que en el capítol d’inversions –partida dotada amb 495.334 euros– no hi hagués cap projecte nou i engrescador, i va afegir que en els últims quatre anys les inversions al poble s’havien fet sense cap lògica municipalista.

El portaveu d’IUSF, Juan Francisco Fernández, va carregar contra ERC afirmant que el partit independentista “no ha presentat cap proposta en quatre anys, ja que el seu projecte es basa en el que diuen des de Barcelona”.

Edicions locals