Sant Fost recorda els 80 anys de l'entrada de les tropes feixistes al poble

L'ANC celebra un acte en record de les víctimes de la Guerra Civil a la plaça del Remei

Societat

Memorial Democràtic
Memorial Democràtic

Sant Fost de Campsentelles

Sant Fost recorda el pròxim diumenge a la plaça del Remei (rotonda d'Avinguda Catalunya) a les 12 h, l'entrada de les tropes feixistes al poble el 27 de gener de 1939 . Aquest acte comptarà amb unes lectures teatralitzades que recordaran "les víctimes republicanes de Sant Fost". A més també es durà a terme una ofrena floral i un petit refrigeri.

Aquesta iniciativa va començar el 2011 de la mà de la regidoria de cultura de l'ajuntament del moment amb la col·laboració d'un grup de veïns del poble anomenat, Grup Memorial Democràtic. Aquest col·lectiu va alçar el Monument dels immolats dels fills de Sant Fost a la plaça del Remei que està dedicat a les víctimes republicanes de Sant Fost mortes a la Guerra Civil i a l'alcalde Enric Torrents i Murgarella, que va presidir l'Ajuntament des del 1936 fins al 1939, any en què va ser empresonat.

L'acte està organitzat per l'ANC de Sant Fost i segons la mateixa assemblea a més de retre homenatge al Memorial vol ser un homenatge dels que "defensaren la legalitat de la República vigent".

Edicions locals