Cinc denúncies per una estafa immobiliària a Mollet

Els Mossos identifiquen el presumpte estafador que es quedava la paga i senyal dels que volien llogar

Societat

Cinc denúncies per una estafa immobiliària a Mollet
Cinc denúncies per una estafa immobiliària a Mollet

Mollet del VallèsLaura Ortiz

Els Mossos d'Esquadra han rebut fins a cinc denúncies per una presumpta estafa immobliliària perpetrada a Mollet en les darreres setmanes. El presumpte estafador enganyava, d'una banda, el propietari de dos habitatges i de l'altra futurs llogaters que volien ocupar els immobles.

El cas s'origina quan el propietari de dos immobles a Mollet, un a l'avinguda Rivoli i un altre al barri de Plana Lledó, busca una immobiliària a través de la qual poder llogar els dos habitatges. Segons confirmen els Mossos, la immobiliària contractada és House Luxury, una empresa que posteriorment els afectats descobreixen que no existeix. "Ens vam posar en contacte amb ells a través d'una noia, Marisa, i un noi anomenat Mario –tot i que per a uns altres va usar el nom d'Israel", explica una de les afectades a través de les xarxes socials.

Segons l'afectada, i tal i com han confirmat Mossos al Diari Som, el presumpte estafador demanava 1.500 euros com a reserva de lloguer a tots els interessats en llogar el pis, una paga i senyal que, després, ja no tornava. "Un cop feta la transferència, tres dies després vam veure que el pis ja estava ocupat. Vam trucar a la immobiliària per sol·licitar els diners i ens donaven llargues", explica l'afectada. 

De fet, els mateixos llogaters també tenien problemes per aconseguir el contracte per part de la immobiliària, que posteriorment els afectats van comprovar que no existia.

A més, el presumpte estafador també enganyava el propietari dels immobles a qui no traspassava el cobrament dels lloguers que pagaven els inquilins que acabaven ocupant els pisos.   

Segons han informat els Mossos, s'han tramitat cinc denúncies, una d'elles del mateix propietari dels immobles. El presumpte estafador ha estat identificat, se li ha pres declaració i ha estat denunciat als jutjats.

Edicions locals