ERC posa en entredit la gestió de residus de Sant Fost

La formació a l'oposició considera que les licitacions del govern municipal de Sant Fost responen a fins electoralistes

Política

ERC posa en entredit la gestió de residus de Sant Fost
ERC posa en entredit la gestió de residus de Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

ERC s'ha mostrat molt disconforme amb els tres últims concursos públics impulsats pel govern municipal de Sant Fost integrat per IUSF.

El passat 17 de desembre es donava a conèixer que Sant Fost comptaria amb un nou camió de recollida lateral d'escombraries valorat en 209.000 euros. El mateix dia es publicava un altre concurs públic per la gestió "transitòria" durant sis mesos dels residus del municipi per valor de 220.880 euros. Segons es confirmava des de l'Ajuntament aquesta segona licitació s'havia realitzat com a conseqüència de la compra de 244 nous contenidors de recollida lateral. És a dir, Sant Fost havia adquirit uns nous contenidors, però com que no disposava del camió per posar-los en funcionament havia de contracta un servei de recollida temporal.


Carles Miquel d'ERC explica que "tot i que és un símil exagerat, és com si em comprés un aleró  sense tenir cotxe, i per poder-lo lluir llogués un vehicle". Pel regidor de l'oposició el concurs per la gestió dels residus temporal respon a "fins electoralistes", ja que el govern podria "haver guardat els contenidors fins a tenir el nou camió, però no ha fet per poder-los ensenyar abans de les eleccions". A més, Miquel critica que durant quasi 40 anys l'empresa de gestió de residus a Sant Fost "ha estat la mateixa".

Conclou que "cal, abans que res, plantejar-se un nou model de residus, ja que som el poble del Baix Vallès amb pitjor recollida selectiva, en el que el poble hi tingui la seva participació". Això, en paraules del regidor a l'oposició suposa un encariment del servei.

Edicions locals