Sant Fost tindrà un nou camió de recollida de brossa per 209.000 euros

El govern municipal ha fet públic un altre concurs per gestionar de forma provisional, durant sis mesos, la recollida de rebuig i matèria orgànica del poble per valor de 220.880 euros

Societat

Antic vehicle per compactar i gestionar residus
Antic vehicle per compactar i gestionar residus

Sant Fost de Campsentelles

Amb un sistema de càrrega lateral, una caixa compactadora de residus amb capacitat per a 9.100 kg i un elevador capaç d'alçar els nous contenidors de fins a 3.200 kg de capacitat que en els pròxims mesos es començaran a veure a Sant Fost. Així serà el nou camió de recollida de matèria orgànica i resta que adquirirà el consistori del municipi baixevellesa per valor de 209.000 euros.

El termini de les empreses per presentar les seves ofertes és el pròxim 8 de gener. Un cop es formalitzi la licitació, la companyia guanyadora tindrà tres mesos per entregar el vehicle i perquè estigui operatiu. D'aquesta manera, Sant Fost podria tenir el nou equipament a partir del mes d'abril o maig.

Es portarà, així, a terme, una acció impulsada per l'equip de govern anunciada el 30 de novembre en el ple de l'Ajuntament. El capital necessari per efectuar la inversió es deriva, com IUSF va explicar aleshores, de la venda d'un solar industrial a Can Canyelles per valor d'1,1 milions d'euros. En aquell ple, amb tot, la formació va assenyelar que el camió tindria un cost lleugerament superior: 259.000 euros.

El camió no arribarà a temps

L'Ajuntament tindrà nous contenidors i el seu propi camió. Tanmateix, el vehicle recollidor d'escombraries arribarà més tard que els contenidors de càrrega lateral, produint-se d'aquesta manera una situació que l'Ajuntament de Sant Fost ha hagut de capejar amb una licitació més, definida com a "transitòria".

Durant sis mesos la recollida de la fracció de rebuig i orgànica serà realitzada per un servei excepcional que tindrà un cost de 220.880 euros i que haurà de comptar amb els tres treballadors de l'actual plantilla de recollida de residus de l'Ajuntament.

"Els dilatats períodes del sistema de contractació actual són incompatibles amb la necessitat immediata de disposar d'un nou contracte de recollida d'escombraries", assenyala la licitació. Des del consistori assenyalen que Sant Fost "no es pot arriscar a no tenir servei de recollida" i anuncien que més endavant es farà un concurs definitiu per a la gestió i recollida de les 4.125 tones anuals de brossa que genera el municipi.

244 nous contenidors

L'empresa Formato Verde S.L. serà l'encarregada de subministrar els nous contenidors de resta i matèria orgànica de càrrega lateral a Sant Fost. En total seran 122 del primer tipus i 122 del segon. La companyia amb seu a la localitat gallega d'Ourense ha estat la guanyadora del concurs públic per valor de 266.200 euros.

Formato Verde S.L. és una firma de projecció internacional que treballa en països com França, Oman o Aràbia Saudita. Segons la normativa del concurs públic, l'empresa té tres mesos per dotar al municipi dels nous contenidors a partir de principis de gener de 2019; data en què, a priori, s'hauria de formalitzar el contracte.

Edicions locals