El grup de teatre Segle XX porta a l'Ateneu tres noves funcions d''Els Pastorets'

Actors d'entre 4 i 45 anys representaran la història d'en Lluquet i en Rovelló

Cultura

El grup de teatre Segle XX porta a l'Ateneu tres noves funcions d''Els Pastorets'
El grup de teatre Segle XX porta a l'Ateneu tres noves funcions d''Els Pastorets' | Teatre Segle XX

L'Auditori de l'Ateneu acollirà diumenge (19 h) la primera funció d'enguany d'Els Pastorets del grup de teatre Segle XX. Les altres dues representacions seran els dies 26 i 30 a la mateixa hora.

Es tracta d'una obra que mai falla a la programació de l'entitat, i on, com explica una de les directores, Jèssica Santacreu, "cada any intentem afegir elements nous i modificar escenes per renovar la representació i que els assistents de tots els anys puguin gaudir d'un nou espectacle sense perdre l'essència dels Pastorets".

També destaca que aquesta obra l'interpreten membres de tots els grups del Segle XX: 48 actors d'entre 4 i 45 anys. Però l'obra també és possible amb les tres persones que encapçalen la direcció, el vestuari i l'escenografia, i tres persones més per a la il·luminació i el so. En total, comptant amb les persones que donaran suport el mateix dia de l'actuació amb la venda d'entrades, els canvis d'escenografia i els regidors, darrere d'Els Pastorets santfostencs hi ha la feina d'una seixantena de persones.

Sobre el fet d'agrupar persones d'edats tan diferents en un mateix escenari, Santacreu afirma que és "gratificant i complicat a la vegada: és complicat perquè no coincideixen els assajos dels adults amb els dels nens i hi ha molt pocs assajos en què reunim tots els actors i actrius; però és molt satisfactori i gratificant veure com els adults aprenen dels nens i com els més petits aprenen dels més grans".

Pel que fa a les entrades, es poden comprar a taquilla a partir de les 17 h per 5 € –4 € per als menors de 6 anys i la gent gran–. Tanmateix, el preu de totes les entrades d'aquest diumenge serà 5 €, perquè un part de la recaptació anirà per la Marató de TV3. A més, tots els assistents hi poden col·laborar amb un petit donatiu a canvi d'un obsequi.

Edicions locals