ERC acusa el govern municipal de Sant Fost d’esborrar només els grafits independentistes dels carrers

La formació denuncia que s'ha contractat una brigada de “neteja selectiva” que només esborra símbols independentistes i dels presos polítics

Societat

Alguns grafitis a Sant Fost
Alguns grafitis a Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

Dures acusacions d’ERC al govern municipal d’Independents Units per Sant Fost (IUSF) en l’últim ple ordinari celebrat el dimarts 11 de desembre, per la seva gestió de la neteja de grafits a la població. Segons la formació independentista, el grup liderat per Montserrat Santmartí hauria contractat un servei de neteja format per una furgoneta, dos operaris i una mànega d’aigua a pressió per esborrar de forma “selectiva” les pintades que hi ha al poble. Això significa, a ulls d’ERC, que només s’haurien eliminat les pintades independentistes o en defensa dels presos polítics. De la mateixa manera, el grup va afegir que la contractació de l'equip de neteja no havia estat anunciada en "cap acord de l'ajuntament".

Carles Miquel, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya, va assenyalar que el seu grup creia“que s’ha de fer una neteja global del poble i no només centrar-se en unes determinades pintades”. Miquel va mostrar un seguit d’imatges en les quals s’apreciava que les pintades no independentistes, tot i els treballs de la brigada, encara no havien estat esborrades.

Des d'IUSF, el regidor Marc Muñarch va assegurar que les acusacions eren totalment falses. De la mateixa manera, l’alcaldessa va assenyalar que l'afirmació d’ERC era “mentida” i va asseverar que en matèria de pintades, des del govern municipal, “seguirem en la política de dignificar l’espai públic i netejar el nostre poble”.

El PSC se suma a l’acusació

Per la seva banda, el regidor del PSC Juan Álvarez Cebrián, va comparar la situació denunciada per ERC amb l’ocorreguda el 2012, al principi del mandat municipal d'IUSF, quan segons Álvarez va rebre una trucada de l’equip de govern perquè enretirés els cartells d’una xerrada organitzada per la seva formació.

Álvarez va demanar que s'apliqués la política de retirada a tots els símbols ideològics per igual. Des d'IUSF, Juan Francisco Fernández Álvarez, regidor d’Hisenda, va afirmar que no recordava aquella trucada i va preguntar a Álvarez si estava comparant l’enganxada de cartells dels comerciants amb les pintades, i per tant també demanava la seva retirada. Davant la pregunta, el del PSC va respondre que en el cas dels cartells dels comerciants no calia enretirar-los.

Edicions locals