ERC proposa la creació d'una anella verda que uneixi els municipis del Baix Vallès

Sis seccions locals del Baix Vallès i dues de la Riera de Caldes es van reunir dijous a Martorelles

Política

ERC proposa la creació d'una anella verda que uneixi els municipis del Baix Vallès
ERC proposa la creació d'una anella verda que uneixi els municipis del Baix Vallès

Les seccions locals d'ERC del Baix Vallès i de l'eix de la Riera de Caldes (Mollet, Parets, La Llagosta, Sant Fost, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, i també Santa Perpètua i Palau-solità i Plegamans) es van reunir dijous a Martorelles amb la intenció de treballar diverses propostes en comú de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Una de les propostes que va sorgir és la creació d'una anella verda al voltant de Mollet, que uneixi tots aquests vuit municipis a través dels rius Besòs i Tenes, l'espai natural de Gallecs i la riera de Caldes.

L'alcalde de Martorelles, que repetirà per a les pròximes eleccions com a candidat d'ERC al municipi, Marc Candela, va explicar que aquesta actuació aniria lligada a estendre l'ús de les bicicletes al territori. Per fer-ho, però, també va afirmar que és imprescindible "que hi hagi aparcaments de bicicletes segurs a l'estació de Mollet-Sant Fost", per exemple, on recorda que "a dia d'avui, si una persona hi va en bicicleta des de Martorelles, Santa Maria o Sant Fost, per deixar-la en un lloc segur ha de passar per sota de la via del tren (per les escales)".

Sobre la mobilitat, Candela també va explicar que es presenten "amb una proposta de redefinir el transport públic –sobretot amb autobús–, amb dos punts centrals que distribueixin la mobilitat: l'Estació de Mollet-Sant Fost i l'Hospital de Mollet". "Tant el transport públic intern de Mollet com l'interurbà ha de tenir dues estacions des de les quals tot circuli al voltant", hi va afegir. Per tant, volen "que les estacions siguin de qualitat, que hi hagi informació, que hi hagi fulletons que informin d'on arribes i de quins transbords pots fer, que siguin eficients". És a dir, que un ciutadà de Martorelles, per exemple, tingui a l'abast la informació necessària per saber com arribar en transport públic a Parets o a Santa Perpètua.

El martorellenc, a més, assenyala que "no ens ficarem amb els horaris de Rodalies, però sí que podem dissenyar com seran aquestes parades, podem posar panells informatius de quan arriben els autobusos, i podem lligar l'accessibilitat i adaptar els accessos on para l'autobús fins a l'estació". A més, volen lligar-ho amb la T-Mobilitat, "que cal estudiar, perquè entenem que nosaltres hem d'estar a la Zona 1 i no amb la fragmentació que tenim de zones al nostre territori".

Mancomunar serveis

El candidat a l'alcaldia a Mollet per Ara Mollet ERC, Oriol López, va assegurar que aposten per "mancomunar serveis, perquè serà bo pels nostres ciutadans". "Creiem en el Baix Vallès i pensem fermament que hem de treballar conjuntament, i no com fins ara, que s'ha treballat d'esquena", va afirmar. Sobre els serveis a mancomunar, en destacava els d'ocupació i formació: "no té sentit que cada terra faci sa guerra, no té sentit que cada poble faci feines diferents". També va assegurar que la unió d'esforços havia de ser per a l'ús "d'equipaments culturals, esportius i escolars, en temes de patrimoni i turisme". Així com en la gestió de l'aigua: "ha de ser molt més directa i molt més controlada pels ens públics", va dir Candela.

Aquestes propostes estaran incloses en els vuit programes electorals de les seccions d'ERC que es van reunir dijous. López va recordar que el partit només té una alcaldia al territori (a Martorelles), "però ara constatàvem que tindrem moltes més i hem parlat de què farem quan governem, quan ERC governi a la majoria de pobles del Baix Vallès".

Edicions locals