Manifestació de rebuig a les llistes d'espera de la sanitat pública

Convocatòria de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès

Societat

Manifestació de rebuig a les llistes d'espera de la sanitat pública
Manifestació de rebuig a les llistes d'espera de la sanitat pública

Mollet del Vallès

La Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès se suma a la convocatòria de la Coordinadora Estatal de Marees Blanques i organitza dilluns una manifestació contra les llistes d'espera i la "mercantilització" de la sanitat. Sortirà a les 18 h de
Prat de la Riba per arribar a l'Ajuntament on es llegirà un manifest.

La Coordinadora Estatal de Marees Blanques, de la qual forma part la plataforma baixvallesana a través de la Marea Blanca de Catalunya, ha convocat per al proper 10 de desembre mobilitzacions per tot l'estat per reivindicar "la reconquesta del nostre sistema sanitari" i l'"eliminació de les llistes d'espera".

Segons la plataforma, a la zona del Baix Valles "també sofrim aquestes desbastadoras llistes d'espera, com així l'hi vam fer arribar en la reunió que recentment vam tenir amb els responsables de Catsalut a Sant Cugat en àmbits com urologia, oftalmologia, clínica del dolor i atenció primària entre moltes altres", denuncien.

La plataforma assegura que es llistes d'espera "tenen solució" però "no interessa al neoliberalisme ja que són una coartada imprescindible per justificar que el sector públic no funciona i així deriven al privat per fer negoci", asseguren.

"És una acció a escala de país amb què reivindicar, defensar i construir amb absoluta claredat i determinació el nostre objectiu comú: defensar un sistema nacional i públic de salut, amb caràcter universal, equitatiu, integral de qualitat i 100x100 públic sense copagaments i ben dotats de recursos humans, econòmics i dotacionales", conclouen.

Edicions locals