El millor bàrman jove de Catalunya és de Sant Fost

Joan Guerra, a més, ha estat tercer en el campionat d'Espanya en tiratge de cervesa

Cultura

Joan Guerra és el millor bàrman jove de Catalunya
Joan Guerra és el millor bàrman jove de Catalunya | Rosa Valverde

A Sant Fost viu el guanyador del Campionat de Cocteleria de Catalunya 2018, en la categoria Jove Barman –premi que va aconseguir a l'abril–. Es tracta de Joan Guerra, que aquest mes de novembre ha participat per primera vegada en el Campeonato Nacional de Coctelería 2018, a Saragossa. Va ser del 5 al 9 de novembre.

De la seva participació destaca que entre les diverses proves que composen el campionat d'Espanya, Guerra va aconseguir una tercera posició (de 38 participants) en el tiratge de cervesa: amb sortidor, crema i ampolla.

Per decidir qui és el millor bàrman, "s'avalua la decoració, la tècnica i la degustació", però també "has de tenir sort". El santfostenc assegura que "tots els còctels són bons, però també han d'agradar al jurat". I això últim "és més complicat a la competició nacional, amb 20 persones de jurat". Després d'aquesta primera experiència, Guerra ja té la competició nacional del 2019 –que es farà a Navarra– en el punt de mira: "intentaré guanyar".

Per arribar fins a aquí, el santfostenc prèviament ha guanyat els campionats Ciutat de l'Hospitalet i de Catalunya aquest 2018, en la seva segona participació en totes dues proves. La primera posició al Campionat de Catalunya li va obrir les portes en el Campionat d'Espanya.

Hi participa com a membre del Club del Barman de Catalunya

Guerra, de 27 anys, va fer primer un cicle formatiu de Grau Mig de cuina i tot seguit en va fer un de Superior de Direcció i servei de restauració –el va acabar al juny–. Ha estat mentre cursava aquests estudis "quan m'he interessat per la cocteleria. Mai abans havia parat a mirar-m'ho". I el culpable d'això va ser el seu professor Josep Maria Gotarda, de l'assignatura de Cocteleria, que també és el president del Club del Barman de Catalunya i propietari de la cocteleria Ideal Cocktail Bar. També assegura que sempre ha estat "recolzat i ajudat pel meu professor Xavier Martínez i pel meu company Roger Jovellar –també participant en els tornejos–". Així que en aquests campionats, Joan Guerra ha participat com a membre del Club del Barman de Catalunya.

Edicions locals