Alma Expansión tanca i 68 persones es queden sense feina

Alma Expansión ha iniciat el procés per tancar l'empresa de Sant Fost, dedicada als productes per a la fusteria d'alumini i ferreteria. L'empresa, amb 68 treballadors, està en procés de liquidació i ja ha entrat al concurs de creditors.

Economia

Fins al moment, ha ofert als empleats unes compensacions econòmiques de 23 dies per any treballat, dels quals el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) es faria càrrec de 20. Aquesta quantitat és “insuficient per la plantilla, l’antiguitat mitjana de la qual és de 25 anys i l’edat de 46”, apunta el secretari del comitè d’empresa, Nacho Prieto. Aquest rebuig es manifestava dilluns davant la planta, al carrer Pompeu Fabra, sota el lema “Per  unes indemnitzacions dignes”. Els treballadors començaven una vaga que no aturarien “fins a aconseguir alguna cosa”, deia la presidenta del comitè, Elena Márquez.

Tot i acceptar els problemes econòmics d’Alma Expansión i assumir la crisi que està vivint el sector de la construcció, des del comitè es creu en la continuïtat de la companyia, que té “una facturació mitjana de 700.000 euros mensuals”, apunta el secretari.
D’altra banda, els treballadors també denuncien que encara han de cobrar les dues pagues dobles de l’any passat i una mensualtitat. “Ens han arribat a deure dues nòmines”, apunta un treballador.

Edicions locals