El grup assignat per la FCF fa perillar el femení del Sant Fost

L'equip baixvallesà no sap si podrà continuar

Esports

Gràfica comparativa entre el grup 3 i el 4
Gràfica comparativa entre el grup 3 i el 4 | Silvia Vinyeta

Sergi Escudero

L'enquadrament al grup 4 del femení de la UE Sant Fost ha suposat un trasbals per al club que veu perillar la continuïtat de l'equip. El canvi de grup del 3 al 4 suposa haver d'anar a jugar a les comarques centrals i a la demarcació de Girona en lloc de moure's per l'àrea metropolitana de Barcelona "Les 20 jugadores treballen o estudien i no poden perdre cada 15 dies 6 hores per anar al lloc, jugar i tornar. Estic molt preocupat perquè això fa perillar el futur de l'equip", explica Carles Miquel, coordinador del femení del Sant Fost.
 

Les sis últimes temporades l'amateur santfostenc ha jugat al grup 3. Per tant, eren el segon equip més veterà dels que havia de jugar aquesta temporada, només per darrere del Ripollet. Però, per sorpresa del club, la Federació Catalana de Futbol els va assignar el grup 4. "Quan ho vam veure, ens vam queixar inmedia-
tament a la federació, però ens va contestar que un cop sortejats els grups ja no es podia canviar res"
, explica Miquel. "Això és mentida perquè a mi m'han arribat canvis de grups d'altres equips a falta de pocs dies per començar la competició. A més, no puc entendre perquè tres equips nous han tingut preferència abans que nosaltres a l'hora d'escollir grup", afegeix.

Una comparativa resumeix la problemàtica: el trajecte més llarg des de Sant Fost en el grup 3 era la visita al Fontsanta Fatjó, a 41 quilòmetres, la mateixa distància que suposa el trajecte més curt en el grup 4, que és al camp del Moià, situat a 40 km. La mitjana de distància que el Sant Fost haurà de fer en cada desplaçament en el grup 4 serà de 77 quilòmetres, amb Cabanes (129 km) com a destí més llunyà. 

De moment, l'altre equip del grup 4 que estava desubicat i tenia el mateix problema, el Santa Susanna (el Maresme), s'ha retirat. 

Edicions locals