Nou radar mòbil informatiu a Sant Fost per prevenir accidents

El dispositiu, que no té finalitat sancionadora, indica la velocitat en temps real

Societat

Nou radar mòbil informatiu a Sant Fost per prevenir accidents
Nou radar mòbil informatiu a Sant Fost per prevenir accidents

L’Ajuntament instal·larà els propers dies al municipi un radar mòbil per alertar els conductors que es superen els límits de velocitat i prevenir els accidents de circulació. Es tracta d'un radar informatiu i preventiu sense efectes sancionadors.

El radar mòbil incorpora un suport electrònic que indica la velocitat en temps real i, en cas que el vehicle superi la velocitat permesa, s'activa un senyal en intermitent i de color vermell.

El sistema també disposa d’un software que permet enregistrar la velocitat dels vehicles i analitzar les dades per establir mesures correctores en cas necessari.

El missatge es reforça amb el senyal de limitació, en aquest cas, 40 km/h, sobre material reflexiu d'alta visibilitat. La ubicació no serà fixa, s’anirà canviant en funció de les necessitats que detecti la Policia Local.

Segons apunten des de l'Ajuntament, el radar informatiu contribueix a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat, de manera especial, en trams urbans d’alt risc. A més, el seu caràcter no sancionador reforça la capacitat de conscienciació per respectar els límits de velocitat.

Aquesta nova mesura de prevenció s'integra al conjunt de millores que està duent a terme el Govern Municipal pel que fa a la seguretat viària.

 

Edicions locals