Elisenda Paluzie inaugura l'exposició de l'ANC de Sant Fost amb un Ateneu ple

Es tracta d'una mostra gràfica de la història de l'Assemblea al municipi, que es pot veure fins al 8 d'octubre

Política

Elisenda Paluzie omple l'Ateneu en la inauguració de l'exposició de la història de l'ANC de Sant Fost
Elisenda Paluzie omple l'Ateneu en la inauguració de l'exposició de la història de l'ANC de Sant Fost

L'Auditori de l'Ateneu de Sant Fost va fregar el ple dissabte per rebre Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC. Paluzie hi va assistir per inaugurar l'exposició L’endemà. 7 anys i 1 dia, història gràfica de l’ANC de Sant Fost, que es podrà veure fins al 8 d’octubre a la sala d'exposicions.

Entre les seves intervencions, va dedicar unes paraules a la política municipal, en assegurar que un dels objectius de l'ANC "és aquest que a Sant Fost sembla que heu aconseguit, que en pobles i ciutats on no hi ha una alcaldia independentista, s'intenti aconseguir una candidatura el màxim de forta i unida possible per garantir o per tenir opcions reals per aconseguir l'alcaldia independentista". En aquesta línia, Carlota Torrents, representant de l'ANC Sant Fost, també va celebrar "la bona notícia que les forces independentistes del poble s'han unit".

Seguint el fil, Paluzie va explicar que un altre objectiu a posar en marxa per a les pròximes eleccions municipals és "introduir elements de regeneració democràtica i obrir més la participació de la política electoral a la ciutadania" amb les primàries. Es tracta de "no donar suport a candidats en concret", sinó que "la ciutadania acabi ordenant, si no al 100%, en gran part aquesta llista electoral".

El record de l'1 d'octubre del 2017, els punts a favor i en contra per fer crides a les mobilitzacions o les accions per fer efectiva la república van ser altres dels temes que també va tractar Paluzie, en resposta a les preguntes de Torrents i de Neus Portet, coordinadora comarcal del Vallès Oriental, així com un parell del públic.

L'acte va engegar amb la projecció d'un vídeo amb imatges de com es va viure l'1 d'octubre del 2017 al municipi, i tot seguit cinc testimonis van explicar les seves vivències des de llocs i responsabilitats diferents en aquell dia.

Edicions locals