ERC Sant Fost qüestiona el procés de contractació d'un agent de policia

El ple aprova una moció dels republicans que insta l'Ajunatment a "respectar els principis d'igualtat, mèrits i capacitat"

Societat

L'agent s'ha incorporat interinament per una substitució fa poques setmanes
L'agent s'ha incorporat interinament per una substitució fa poques setmanes

El ple de Sant Fost va aprovar dimarts, amb els vots a favor d'IUSF, ERC i PDeCAT i l'abstenció de Sumem, PSC i PP, una moció d'ERC que instava l'Ajuntament a "respectar els principis d'igualtat, mèrits i capacitat" a l'hora de contractar personal laboral, així com a "proveir interinament els llocs de treball municipals a partir de borses de treball".

El portaveu dels republicans, Xavier Conesa, va qüestionar la contractació recent d'un policia local perquè, segons deia, "no ha estat admès en cap concurs oposició, no té la formació adequada i, a més, formava part de les llistes d'IUSF en les últimes eleccions municipals". "Volem que els criteris de contractació siguin professionals i que no es faci per amiguisme ni per pagar favors electorals", deia Conesa.

L'alcaldessa, Montserrat Sanmartí, indicava que "davant d'acusacions tan greus valoraré les mesures a prendre", i tot i no compartir l'argumentació d'ERC va decidir votar a favor del punt "perquè no tenim res a amagar i perquè ja actuem tal com demana la moció".

Sobre el cas concret del policia, Sanmartí explicava que l'agent "va participar en un procés de selecció per a dos nous agents i va quedar tercer", de manera que "ara, coincidint amb una baixa a la plantilla, pot accedir al lloc de treball de manera interina".

ERC, per la seva banda, manté que l'ara agent va quedar exclòs en la convocatòria de març de 2017 i demana a l'equip de govern la documentació del procés selectiu. En aquest sentit, ERC ha publicat un article d'opinió sobre aquesta qüestió.

D'altra banda, en relació amb la seguretat al poble, Sanmartí assegurava que la inseguretat al municipi no s'ha incrementat els últims temps: "les dades de delinqüència al poble són iguals o menors a les d'un any enrere", apuntava.  

L'accés a l'habitatge

El ple també va aprovar dimarts, amb els vots favorables de tots els grups tret del PP, que va abstenir-se, una moció del PSC que instava la Generalitat a promoure mesures per facilitar l'accés a un habitatge digne i assequible, com ampliar els períodes del lloguer.

"Els joves de Sant Fost han de marxar del poble per la falta d'habitatge protegit, falten ajudes a l'emancipació", indicava el regidor socialista, Juan Álvarez, qui recordava que l'any 2017 els llogaters destinaven, de mitjana, el 38% del sou a pagar el lloguer.

Carles Miquel, d'ERC, afegia que "a escala local també es poden fer moltes coses per facilitar l'accés a l'habitatge, com identificar els habitatges buits i posar-los a lloguer social", deia.

 

Edicions locals