Una trentena d’avisos als Bombers durant la nit de Sant Joan

A Mollet van cremar dos cotxes i a Martorelles part de les vinyes de Carrencà

Societat

Foguera de Sant Joan a la Llagosta
Foguera de Sant Joan a la Llagosta

Tot i ser una revetlla tranquil·la en comparació amb anys anteriors, els Bombers van rebre una trentena d’avisos als pobles del Baix Vallès la nit de Sant Joan. La majoria d’actuacions, a partir de la matinada, van ser per apagar petits incendis urbans, especialment de contenidors i fruit de l’acció dels petards. També va haver-hi un bon nombre d’incendis de vegetació, la majoria de poca extensió.

A Mollet els Bombers van actuar en una quinzena de casos. Entre d’altres, van cremar petites zones de matolls a l’avinguda Rabassaires, l’entorn del Cementiri i el carrer Enric Morera, així com 500 metres quadrats de matolls entre l’IES Gallecs i la pista d’atletisme.

També van cremar papereres al carrer Anselm Clavé i l’avinguda Pompeu Fabra i diversos contenidors al carrer del Sol, el carrer Castelao i l’avinguda Llibertat, així com el tendal d’una botiga a la rambla Nova.

Finalment també van cremar dos cotxes: un a l’avinguda Teixidores i un al carrer Madrid, que va cremar totalment. El Bombers també van apagar una foguera sense permís encesa a la zona del Decathlon.

A Montornès va cremar el tendal d’un establiment al carrer Federico García Lorca, 600 metres de vegetació al camí de la Justada, 150 metres al carrer Ernest Lluch i 40 metres al costat del CAP i de l’antic Lidl. Els Bombers també van intervenir per apagar una pila de brossa que cremava al Camí Ral i una foguera descontrolada al carrer Vallès.

A Parets els Bombers van rebre cinc avisos, però la Policia Local va atendre la majoria dels casos. Entre d’altres, van cremar 90 metres quadrats de vegetació a la Pedra del Diable i 30 al carrer Mercè Rodoreda.

A Martorelles van cremar 50 metres de vegetació al carrer Agricultura, un contenidor al carrer Sant Isidre i uns 100 metres quadrats de vinyes a l’entorn de Carrencà, a l’avinguda Piera.

A Montmeló i Sant Fost els Bombers no van haver de fer cap actuació, mentre que a la Llagosta van cremar 50 metres de matolls al passeig Pintor Sert i a Santa Maria de Martorelles van intervenir per apagar una foguera al carrer Font Sunyera.

Al conjunt de tot Catalunya, els Bombers van fer 862 actuacions, la majoria per apagar incendis en zona urbana; 320 persones van rebre assistència als hospitals i centres d'urgència d'atenció primària i el telèfon d’emergències 112 va atendre durant la revetlla 4.088 trucades.

Edicions locals