El PSC critica la tala d'arbres de port gran a la Conreria

L'alcaldessa assegura que els treballs es fan per evitar incendis i per la seguretat dels veïns

Societat

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Sant Fost de Campsentelles

El PSC de Sant Fost va criticar en l’últim ple, mitjançant una moció, els treballs de tala i desbrossament que s’estan fent just darrere dels ‘apartaments’, a la Conreria. El regidor Juan Álvarez va indicar que darrerament “s’estan talant arbres de port gran” i va demanar ser més selectiu en la tala d’arbres i que no s’eliminin roures, alzines ni alzines sureres per mantenir així "un poble més verd i ecològic".

Álvarez també va demanar a l'equip de govern que sigui més estrictes amb les empreses de tala i desbrossament de vegetació, i va proposar, entre d'altres, que les empreses contractades no puguin vendre la fusta que talen.

L’alcaldessa, Montserrat Sanmartí, va explicar que s’havia demanat un informe al tècnic municipal de medi ambient per conèixer els criteris de la tala: “es talen pins i tota aquella vegetació que estigui molt densificada, sobretot si està en la franja de sis metres més propera a les cases”. En aquest sentit, Sanmartí apuntava que l’actuació es fa “per evitar incendis”, i que “tot allò que sigui per la seguretat dels veïns serà prioritari”.

En la mateixa línia, aquests dies els voluntaris de Protecció Civil estan repartint tríptics amb consells de prevenció d’incendis per les cases de les urbanitzacions del municipi, així com també fan difusió de consells de seguretat, especialment de cara a la revetlla de Sant Joan.

Finalment, la moció del PSC va quedar sobre la taula per estudiar amb més detall la intervenció de desbrossament i neteja de franges que es du a terme a la Conreria.

Edicions locals