L’ANC de Sant Fost recull firmes per evitar el deteriorament de l'església de Sant Cebrià de Cabanyes

Un esmorzar groc solidari i una caminada popular per conèixer el patrimoni de l’entorn apleguen uns 120 veïns

Societat

Desenes de veïns van participar en l'activitat
Desenes de veïns van participar en l'activitat

Sant Fost de Campsentelles

L'ANC de Sant Fost va organitzar diumenge un esmorzar groc i una caminada popular per conèixer el patrimoni local i donar a conèixer el "deteriorament" que pateix l’església romànica de Sant Cebrià de Cabanyes.

L'excursió, que va sumar més de 120 participants segons l'organització, va consistir en una ruta circular de 4,7 km des del Cementiri de Sant Fost fins a Sant Cebrià, on es van explicar els detalls arquitectònics de l’edifici romànic consagrat fa 825 anys i es van assenyalar les esquerdes que, segons apunta l'ANC, fan perillar l’església. 

L'entitat va organitzar l'activitat per donar a conèixer el problema i alertar les autoritats "abans no sigui massa tard, com ja va succeir l’any 1961 quan l’absis es va enfonsar i el veïnat va haver d’esperar-se més de 10 anys per veure’l de nou restaurat". 

Per això, al final de la sessió i durant l'esmorzar groc solidari en què es van recollir diners per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics, va començar una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament i el Bisbat que encarreguin un estudi de l’edifici per determinar-ne la gravetat de l'estat. La recollida s'allargarà fins a finals de juny.

Concentracions pels presos

D'altra banda, l'ANC de Sant Fost organitza una concentració a la plaça de la Vila cada dimarts (19.30 h) per exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Aquest dimarts, l’entitat farà una crida especial per insistir que l’Ajuntament es posicioni en favor de la llibertat i els drets humans i se sumi a la protesta.

Edicions locals