Sant Fost perd 247.700 metres cúbics d'aigua

L'any 2007 la xarxa de subministrament d'aigua de Sant Fost va registrar un volum de pèrdues de 247.701 metres cúbics d'aigua, segons xifres presentades pel regidor de Medi Ambient, Juan Fernández.

Societat

Segons aquestes dades, les actuacions de millora i renovació de la xarxa que des de 2005 està efectuant la concessionària del servei, Aqualia, "han aconseguit reduir les pèrdues", deia. En concret, el 2005, el volum era de 291.580 metres cúbics; el 2006, de 281.000; i l’any passat, de 247.701.
Actualment a Sant Fost, el rendiment de la xarxa, que exclou l’aigua per als regs i dipòsits i les fuites, és del 70%, un percentatge inferior a la mitjana de rendiment dels municipis de la xarxa Ter-Llobregat, que se situa en el 74%. Amb tot, des de l’Ajuntament destaquen que l’aprofitament ha anat creixent a bon ritme ja que el 2005, era del 64%.

 

RENOVAR EL SISTEMA

Entre les millores a la xarxa que Aqualia ha realitzat en els darrers anys es troba la renovació i millora de vàlvules i comptadors (a la qual es van destinar 125.000 euros el 2005) i de la mateixa canalització. L’Ajuntament assegura que s’han canviat trams de xarxa en mal estat i s’ha realitzat una campanya de detecció de fuites. Segons les dades de l’empresa concessionària, el 63% de les avaries que es produeixen a la xarxa d’aigua potable de la població són provocades per fets aliens al funcionament, principalment obres als carrers.
Un cop renovat tot el sistema de canalització i vàlvules, Aqualia preveu instal·lar un sistema de telecontrol de la xarxa de subministrament que permetrà detectar amb més celeritat els punts de fuita d’aigua i millorar-ne així el rendiment.

Edicions locals