10 propostes d'entre les quals sortirà l'actuació que es portarà a terme a l'avinguda Aragó

El Grup Motor acabarà de definir-les per tal de ser votades a partir del 10 de juny

Societat

El tercer taller del procés participatiu de l'avinguda Aragó deixa 10 propostes
El tercer taller del procés participatiu de l'avinguda Aragó deixa 10 propostes

El procés participatiu de l'avinguda Aragó continua avançant. L'Ajuntament va publicar divendres les 16 propostes viables que havia rebut, i durant el taller realitzat diumenge a la sala d'exposicions se'n van descartar 6.

Per tant, el projecte que es durà a terme a les illetes centrals de l'avinguda Aragó sortirà de les 10 propostes restants:

 1. Posar bancs, enjardinament i font, i disposar espais per descansar. Per exemple, en la zona pròxima a la pista d'escacs.
 2. Millorar la zona concreta de la pista d’escacs, amb elements lúdics: il·luminació, font, escacs gegants, ping-pong, petanca, cistella de basquet.
 3. Disposar d'un circuit biosaludable que convidi a caminar, i inclogui aparells per a gent gran, que siguin resistents i necessitin el mínim manteniment.
 4. Disposar de màquines per fer exercicis esportius.
 5. Disposar un circuit per a bicis i patinets, pensat especialment per als infants, que podria ser perimetral i disposar de senyals de trànsit.
 6. Disposar una zona o pista per a bicis i patins. Podria ser una ampliació de la pista d'escacs.
 7. Eliminar el laberint, degut al seu mal ús, el poc estil que té i que és un niu de brutícia. Podria substituir-se per un espai enjardinat amb decoració floral i rocalla.
 8. Arreglar el laberint, il·luminació sostenible, asfaltat, replantat arbres, millorar accessibilitat, evitar el mal ús. S'hauria de mantenir a una alçada còmoda per als més petits.
 9. Habilitar un parc infantil: tobogan, tirolina, jocs, castell, pissarra.
 10. Crear "el bosc de SF" un itinerari lúdic amb troncs d'arbres per seure, jugar, fer equilibris, taules d'experimentació, de pícnic.

Les 6 opcions descartades van ser:

 1. Disposar de, plafons informatius sobre la flora i fauna de la zona realitzat pels centres educatius del municipi. Combinat amb plafons de conscienciació per a amos de gossos, papereres, una font i enjardinament puntual.
 2. Adequar una zona de pipi can delimitat i regulat i equipat amb bancs, abeuradors,dispensador de bosses, ombra...Combinat amb plafons de conscienciació per a amos de gossos i papereres.
 3. Unir les dues illes centrals, potser amb un badem.
 4. Disposar de pistes de futbol i bàsquet. Ocupant l’actual pista d’escacs.
 5. Disposar de pistes de futbol i bàsquet. Fer una pista nova.
 6. Disposar d'una zona de descans amb bancs i pèrgola per ombra.

Durant la sessió, en la qual van participar una quinzena de veïns i va tornar a dinamitzar l’empresa IDEES Social Design, els participants van decidir les 10 propostes finalistes i van afegir idees sobre la localització exacta o els elements que haurien de tenir aquestes propostes.

El següent pas anirà a càrrec del Grup Motor, que conjuntament amb tècnics municipals hauran de recopilar tota la informació generada diumenge per tal de definir concretament tots els detalls de les diferents actuacions a escollir, per tal que els veïns puguin votar-les a partir del 10 de juny.

Aquí pots veure amb detall les 16 propostes viables.

Edicions locals