El Voluntariat per la Llengua ja compta amb 10 parelles lingüístiques a Sant Fost

Ho va impulsar una veïna del municipi, Maite Vivancos

Societat

El Voluntariat per la Llengua arriba a Sant Fost amb 10 parelles lingüístiques
El Voluntariat per la Llengua arriba a Sant Fost amb 10 parelles lingüístiques | VxL

Una veïna de Sant Fost, Maite Vivancos, va portar el programa del Voluntariat per la Llengua (VxL) al seu municipi ara fa un any. Gràcies a la seva iniciativa, i a la Casa Bastinos, que es va oferir com a lloc de trobada, es va poder crear un grup de conversa en català, en col·laboració amb el Voluntariat per la llengua. En total, a Sant Fost hi havia 6 parelles lingüístiques el primer any; aquest segon, ja en són 10.

Aquest grup de conversa es troba tots els dilluns de 17 h a 18 h a la primera planta de la Casa Bastinos. A la presentació d'aquest curs del Voluntariat, s'ha lliurat a les 10 parelles el carnet del VxL –amb diversos descomptes a la comarca– i alguns materials de suport, com els quadernets Parlem tu i jo –per promoure la conversa i per ajudar les parelles en les seves trobades–, així com llibretes i orientacions del programa Voluntariat per la llengua.

El Voluntariat per la Llengua es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari –que parla català fluidament– i un aprenent –que té coneixements bàsics del català i vol adquirir fluïdesa–, que es troben una hora a la setmana per conversar en català a l'hora i el lloc que convenen. Alhora, ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país on viuen amb activitats diverses.

Per la seva banda, a la Casa Bastinos també es fan altres activitats amb l'objectiu de millorar el coneixement de les llengües: en aquest cas, tant del català com del castellà. Una d'elles és el taller gratuït Tornem a l'Escola, dins del programa No t'aturis de l'Ajuntament, que porta a terme l’Associació Voluntariat Social per Sant Fost tots els dijous de 10 h a 12 h.

Edicions locals