L'Ajuntament col·loca pilones per millorar la seguretat a la cruïlla de l'avinguda Catalunya amb la B-500

També n'ha posat en dos punts del carrer Montserrat Roig

Societat

Mesures de seguretat a l'avinguda Catalunya
Mesures de seguretat a l'avinguda Catalunya

L'Ajuntament ha col·locat pilones a les cruïlles de l'avinguda Catalunya i del carrer Montserrat Roig amb la B-500, per millorar la seguretat d'aquestes dues interseccions. També ho ha fet a l'encreuament de Montserrat Roig amb l'avinguda Can Ribalta, un punt de perillositat molt menor als dos anteriors.

Aquestes mesures estan relacionades amb la seguretat de la B-500. "No estem contents amb les mesures que la Generalitat ha posat fins ara", afirma el regidor de Vialitat, Marc Muñarch, i per això s'ha optat per treballar en els carrers adjacents a la carretera.

El punt més conflictiu on s'ha actuat en els darrers dies ha estat la cruïlla de l'avinguda Catalunya amb la carretera de Badalona. En aquell punt hi havia dos problemes principals: per una banda, com explica Muñarch, "la gent parava entrar als negocis i obligava els altres vehicles a passar pel carril contrari"; i per l'altra, molts dels vehicles trepitjaven el carril contrari a l'hora de girar. Aquesta actuació ha anat acompanyada de la incorporació de dos llocs d'aparcament i del reforç de la senyalització horitzontal. Amb les pilones actuals, al mig dels dos carrils, aquells cotxes que vulguin parar el cotxe obstaculitzaran el pas a la resta de vehicles. "Segurament ara s'ho pensaran dues vegades", apunta el regidor de Vialitat.

Pilones a la intersecció Montserrat Roig-B-500
Pilones a la intersecció Montserrat Roig - B-500

Pel que fa a les dues actuacions portades a terme al carrer Montserrat Roig, el punt més perillós és l'enllaç amb la carretera de Badalona, principalment, com assegura Muñarch, amb els cotxes que pugen i volen girar a l'esquerra: "molts trepitjaven la mitja lluna, i amb aquestes pilones ja no es pot tallar la trajectòria; has de girar pel teu carril".

En aquest punt, a més, hi ha previstes noves actuacions. "Posar un semàfor a la cruïlla de Montserrat Roig amb la B-500 és competència de la Generalitat, però no descartem posar-lo nosaltres", assegura el regidor, que també recorda que el pressupost d'enguany contempla una partida per a la instal·lació d'alguns semàfors al municipi.

Edicions locals