Guillermo Álvarez, candidat a secretari general de Podem Catalunya

Sis santfostencs més són candidats al consell ciutadà autonòmic, màxim òrgan de direcció del partit

Política

Guillermo Álvarez, candidat a secretari general de Podem Catalunya
Guillermo Álvarez, candidat a secretari general de Podem Catalunya

Sant Fost de Campsentelles

Guillermo Álvarez Montes de Oca, de Sant Fost, és candidat a la secretaria general de Podem Catalunya. Álvarez forma part de la candidatura Entre Totes Podem, que pretén disputar la secretaria general a Xavier Domènech durant la tercera assemblea general de la formació que s’està duent a terme aquests dies.

Álvarez, ex-secretari general del Sindicat Reformista de Treballadors (SRT), és president del consell rector de la cooperativa KSC-Social, centrada en oferir serveis en favor de l'economia del bé comú i que cobreix les àrees d'ocupació, compres, distribució, vendes, producció i consum.

Segons apunten des de la candidatura, Entre Totes Podem aposta per “construir un Podem a Catalunya fort, dels seus militants, que es dirigeixi amb autonomia, sense ingerències d'altres partits i sense l'adscripció a cap corrent intern”. El grup també s’ha proposat estendre Podem pel territori i assegurar al partit “una gestió honesta i transparent, que estigui al costat dels seus militants i cercles i treballi per a la ciutadania”.

Candidats al consell ciutadà

La candidatura Entre Totes Podem compta amb altres membres del cercle de Sant Fost, com Alberto Bastida, Gemma Ferrer, Iván Docón, Josefina Caro –exregidora del PSC a Sant Fost–, Asunción Celma –vinculada antigament a CiU– i Francisco Hervás, que formen part de la llista per constituir el nou consell ciutadà autonòmic de la formació, màxim òrgan de direcció del partit.

L’elecció del consell ciutadà autonòmic, el secretari general i la comissió de garanties tindrà lloc de manera presencial i telemàtica del 5 al 9 d’abril entre els inscrits per participar en l’assemblea, i l’11 d’abril es coneixeran els resultats.

El novembre passat, 8 dels 25 membres del consell ciutadà de Podem van dimitir en solidaritat amb Albano Dante, secretari general del partit a Catalunya que va renunciar al càrrec després que l'executiva estatal convoqués una consulta per tancar una coalició electoral amb Catalunya en Comú i comencés un procés per destituir la cúpula catalana.

Edicions locals