IUSF, CiU i Esquerra precuinen un acord de govern a Sant Fost

Les negociacions per aconseguir un acord estable a Sant Fost van prenent forma de tripartit. Dilluns representants d'IUSF, CiU i ERC seien en una mateixa taula per "esmolar" punts d'acord que derivin en un possible pacte de governabilitat.

Política

El regidor de CiU, Joaquim Pérez, assegura que tot i ser molt aviat per treure conclusions, "en la primera trobada s’han vist bones intencions per arribar a un acord", però apunta que "s’hauran de clarificar i matisar molts punts", deia a CONTRAPUNT.
Per la seva part, el regidor d’Esquerra, Antoni Piñero, creu que entre els tres partits "hi ha bona sintonia" i apunta que ERC ha posat sobre la taula una trentena de punts per negociar. El republicà assegura que "no hi ha una data límit per arribar a un pacte" i creu que "IUSF ha tallat la negociació amb GSF i ara hi ha voluntat per part dels tres grups d’arribar a un acord", diu Piñero.  

EL PAPER DE GASSÓ

En aquest sentit, IUSF, que reconeix les negociacions, ha assegurat que l’alcalde Joan Gassó no serà moneda de canvi per assolir un hipotètic pacte de govern amb Gent per Sant Fost (GSF), que encapçala l’exregidora Montse Armengol. "Correspondrà a Gassó, i només a ell com a cap de llista, la decisió respecte al seu futur, un cop s’hagi assolit un acord ferm i satisfactori per a l’estabilitat municipal", afegeix el partit, per mitjà d’un comunicat. IUSF reconeix que el pacte és el primer objectiu. "Considerem que és vital complir els compromisos, sense obstacles i entrebancs", assegura el partit que governa en minoria. "No es pot imposar a la força guanyadora la dimissió de l’alcalde ni barrejar les qüestions polítiques amb les personals", afegeix.

Edicions locals