Sant Fost adequarà l'accés al cementiri i eliminarà les barreres arquitectòniques

El Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat podria donar resposta a una de les demandes veïnals que arrossega el municipi fa anys: l'adequació del cementiri municipal. Està previst l'eliminació de les barreres arquitectòniques a l'equipament.

Societat

Entre els 11 projectes que l’Ajuntament santfostenc ha presentat al Ministeri es troba el de la supressió de barreres arquitectòniques i la millora de l’accessibilitat al cementiri. El projecte, amb un pressupost de 269.964 euros, és el més costós del paquet presentat a Madrid i consistiria en l’eliminació dels esglaons i la construcció de rampes d’accés al cementiri.
A banda de la proposta presentada al FEOSL, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per, en un futur, fer l’ampliació del cementiri municipal, una actuació que es finançaria amb fons municipals. La setmana passada el ple aprovava un conveni per la cessió d’uns terrenys limítrofs amb l’actual equipament que servirien per a la instal·lació de nous nínxols i d’una zona de columbaris, una ampliació que, segons fonts municipals, donaria un marge d’uns 20 anys més d’ús del cementiri.

 

SERVEIS SOCIALS

 

A banda de la supressió de barreres arquitectòniques al cementiri, el consistori també ha presentat cinc projectes relacionats amb els serveis socials. Si s'aprovessin, Sant Fost destinaria 6.433 euros al programa Bon dia avi/àvia; 36.822 euros en la creació d'un lloc de treball de policia local amb funcions de prevenció i assistència a les víctimes de gèner i atenció al menor; 9.500 euros a la promoció i dinamització de la gent gran a Mas Cantí; 18.702 euros a un insertor laboral per al programa La feina de buscar feina; i 70.540 euros al projecte d'atenció globalitzada a l'escola, que financiaria dues mainaderes, un professor de música, un logopeda i un psicòleg.

 

PROJECTES INFORMÀTICS

 

Sant Fost també vol destinar part de la financiació del FEOSL a projectes informàtics. Concretament, vol implantar una seu electrònica municipal (15.689 euros); subministrar i instal·lar un seguiment via satèl·lit (GPS) als vehicles municipals (2.610 euros); i subministrar d'equips informàtics per a l'Ajuntament per a la implatació dels tràmits on-line (24.617,36 euros).


 

Edicions locals