El 85% d'habitatges de Sant Fost no superen les dues plantes

La Federació d?Associacions de Veïns ha encarregat un estudi que indica que el 85% dels habitatges de Sant Fost no superen les dues plantes d'alçada. La FAVSF s'ha mostrat contrària a la futura construcció de blocs de pisos a la zona del cementiri.

Societat

L'estudi que vol mostrar "la fotografia de la situació urbanística de la població", diu Marc Vidal, portaveu de la federació, ha estat elaborat amb mostres de set punts del municipi (28.657 metres quadrats en total). El document assenyala un clar predomini de les edificacions de planta baixa i planta baixa més un pis. En concret, de les zones analitzades, un 85% dels habitatges compleixen aquestes característiques.
L'estudi conclou que el creixement  del teixit urbà s’ha de realitzar "incorporant la continuïtat formal de les tipologies edificatòries existents per no crear nuclis desvinculats del poble amb els conseqüents problemes de desafecció social i de disfunció de les infraestructures". El document també apunta que les futures edificacions haurien de combinar la tipologia de tres plantes, mai superior, amb les de menor alçada "per evitar la creació d’espais habitacionals dormitori".
Segons Vidal, l'estudi és una eina per "iniciar un diàleg amb els diversos grups municipals sobre quin ha de ser el futur urbanístic de la població", diu el portaveu de la FAVSF, que durant aquesta setmana tenia previst començar les reunions amb els partits polítics.

CONTRARIS AL POUM

La FAVSF ha estat una de les entitats que s’ha mostrat més beligerant amb la proposta de Pla d’Ordenació Urbanana Municipal (POUM) que va ser presentada per l’Ajuntament i que encara està pendent d’aprovació definitiva. Tot i que la federació no estava constituïda com a tal, en el seu moment diverses entitats veïnals van presentar a l·legacions a la proposta municipal.
Un dels punts més conflictius va ser la previsió d’urbanització amb uns 600 habitatges en blocs de pisos a la zona del cementiri, a l’entorn del barri Sant Pere. En aquells moments les associacions reclamaven que l’actuació fos "consensuada amb els veïns" i denunciaven que el procés s’estava efectuant "sense informar la gent sobre el pla".
Ara, la FAVSF vol fer públic l’estudi i pretén que les converses amb els partits siguin "un primer pas per fer noves propostes", diu Vidal.

Edicions locals