L'Ajuntament i MicroBank signen el conveni per atorgar els microcrèdits

L'alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí, i el director comercial de MicroBank, Ramon Gatell, han signat el conveni per facilitar microcrèdits a empresaris i emprenedors de la població amb dificultats per accedir al sistema creditici tradicional.

Economia

Segons el regidor d’Hisenda, Joaquim Pérez, amb aquest acord “es vol donar sortida a aquells veïns que, en temps de recessió, vulguin emprendre un nou negoci o renovar les seves empreses”, deia.
El conveni estableix dues línies de crèdit: la social i la financera. La social està adreçada a projectes d’autocupació i són microcrèdits de 15.000 euros com a màxim, que pot suposar com a molt el 95% de la inversió.
Pel que fa a la línia financera, té per objectiu finançar l’establiment, consolidació i ampliació de microemepreses i negocis autònoms. El crèdit màxim és de 25.000 euros, que pot suposar el 80% de la inversió. En tots dos casos, els crèdits seran a retornar a 60 mesos, amb els sis primers de carència i el tipus d’interès serà del 6,67%.
Els interessats hauran de presentar el seu pla d’empresa a l’Ajuntament, que en valorarà la viabilitat i el visarà perquè MicroBank pugui concedir el crèdit. Segons el director comercial de l’entitat financera, Ramon Gatell, “no hi ha una limitació en el nombre de crèdits, ja que aquest és un mercat que creix. En temps de crisi moltes persones es decanten per muntar la seva pròpia empresa”, assegurava.
Segons Gatell, la col·laboració d’entitats com l’Ajuntament, que assessorarà i realitzarà el seguiment dels projectes, “és important perquè és l’adiministració més propera i que més coneix a aquelles persones a qui se’ls donarà el préstec”, concloïa.

Edicions locals