Sant Fost elabora un pla de seguretat vial

El tram urbà de la carretera B-500 i el carrer Ronda, que discorre paral·lel al riu Besòs al polígon de Can Baliarda, són els punts negres pel que fa a la velocitat a Sant Fost, segons les dades dels radars situats per la Policia Local.

Societat

Fa aproximadament un mes, la Policia Local, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, va situar radars en diferents punts de la població per detectar els llocs on es cometien més infraccions. “Els radars no es van col·locar amb afany recaptatori sinó amb la voluntat de conèixer els punts negres per prendre mesures de control”, explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Margarita Santos. Durant la vintena de dies que van funcionar els radars, es van detectar uns 200 infractors que superaven els 65 km/h. Segons l’estudi, en determinats punts, un 2,9% dels conductors sobrepassen els límits, dels quals el 68% són vehicles d’altres poblacions.
De fet, aquesta és la primera fase, la de detecció, del pla de seguretat vial que està elaborant l’Ajuntament. Un cop detectats els punts negres, els tècnics estudien quines han de ser les mesures a prendre, siguin passos elevats, elements reductors de velocitat o semàfors.

Edicions locals