La nova Biblioteca de Sant Fost obre les seves portes

Després d'un mes de treballs de trasllat, finalment, la nova biblioteca de Sant Fost, la Biblio@teneu s'estrena a l'edifici de l'Ateneu. Durant tota aquesta setmana l'equipament celebra jornades de portes obertes.

Societat

El renovat servei, amb una superfície d’uns 210 metres quadrats, es troba a la planta baixa de l’equipament i disposa de diversos espais: una zona infantil, amb mobiliari adaptat; una àrea de lectura i escriptoris; i una zona multimèdia amb equips informàtics de consulta i recerca. En aquesta primera fase, s’hi ha fet una inversió d’uns 180.000 euros en nou mobiliari; uns 30.000 euros en equips informàtics; i uns 10.000 euros en fons bibliogràfic.
Un dels objectius prioritaris de la Regidoria de Serveis Culturals és la renovació i ampliació d’aquest fons, que actualment compta amb uns 5.600 documents, la majoria llibres. “El fons de l’antiga biblioteca estava totalment obsolet. Amb el trasllat s’ha fet un treball de triatge i la voluntat és que en tres anys s’adequi el fons als criteris que marca la Generalitat, que són uns 15.000 documents”, explica la regidora, Margarita Santos. Així, la previsió és que, anualment, l’Ajuntament hi destini una partida d’entre 15.000 i 20.000 euros, que es podria augmentar si s’arriba a un acord amb la Diputació per entrar a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona. “Estem en converses, ja que els requisits que demanaven en un inici per adherir-se eren massa restrictius, principalment amb l’espai, ja que volien que tot l’Ateneu es destinés a biblioteca, cosa que no podíem acceptar ja que a Sant Fost hi ha una gran manca d’espais culturals”, apunta Santos. La regidora explica que la biblioteca és un projecte a llarg termini i espera que “amb un servei de qualitat, en uns anys, necessiti créixer i ho faria als espais de la primera plata”.

Dijous, s’hi farà un acte simbòlic, amb el nom Un camí de roses, del trasllat de l’antiga a la nova biblioteca, que s’adequarà com a sala per acollir els plens municipals.
 

Edicions locals