Gassó podria deixar l'Alcaldia si pacta una majoria

IUSF manté reunions amb diferents grups per aconseguir formar un govern en majoria. GSF posa com a condició que Gassó abandoni l'Alcaldia.

Política

Tot i que de manera oficiosa s’ha especulat amb diverses dates perquè l’actual alcalde de Sant Fost, Joan Gassó, deixi el càrrec (s’ha comentat des de l’1 de gener fins al proper 29 de febrer) el seu partit Independents Units per Sant Fost (IUSF) desmenteix una dimissió imminent. “Ja va dir que aquest seria el seu últim mandat però fins que no hi hagi un govern estable amb majoria a Sant Fost no marxarà”, apunta Juan Francisco Fernández, portaveu d’IUSF.
Tot i el desmentit, en les darreres setmanes alguns partits que formen part del consistori han començat a moure fitxa i, fins i tot, s’ha parlat d’hipotètics pactes tancats entre Gent per Sant Fost (GSF) i IUSF. Fernández, però, assegura que aquest acord, ara per ara, “és inexistent” i que “des del principi del mandat hi ha trobades per arribar a possibles acords”, assegura el portaveu d’IUSF.
Per la seva part, Montserrat Armengol, de GSF, condiciona un possible pacte a la dimissió de Gassó. “S’obriria un nou escenari polític en el qual es podria negociar un pacte per a un govern que aposti pel consens i el diàleg i abandoni l’estil de governar de Gassó”, apunta Armengol.

SOBRE RUMOROLOGIA

La portaveu del principal partit de l’oposició, PSC, Josefina Caro, assegura que el seu grup no ha mantingut cap reunió amb cap altre partit en les darreres setmanes i afegeix que “fins que no ens arribi una convocatòria de ple amb un punt que inclogui la dimissió de l’alcalde ho considerem tot un rumor”, diu Caro.
El regidor de CiU, Joaquim Pérez, admet que la seva formació ha mantingut una reunió amb GSF i apunta que “seria irresponsable deixar l’Alcaldia sense lligar un govern estable perquè la situació seria caòtica”, creu Pérez

Edicions locals