L'Arquebisbat cedeix el 70% de la finca parroquial de Sant Fost per a zona verda

L'Ajuntament i l'Arquebisbat de Barcelona han signat un acord urbanístic que transformarà l'espai dels locals parroquials de l'avinguda Monturiol, que s'enderrocaran per construir un edifici d'habitatges i deixar un espai de zona verda.

Societat

El conveni, que s’haurà d’incloure en el POUM i que actualment es troba en exposició pública, afecta l’àmbit propietat de l’Arquebisbat, que té una superfície de 1.312 metres quadrats. L’acord preveu que l’estament eclesiàstic es quedi una zona de 352 metres quadrats, on podrà edificar fins a un sostre de 1.056 metres quadrats (en planta baixa + 2), que es traduirien en una dotzena d’habitatges.
El conveni també inclou la cessió obligatòria i gratuïta a l’Ajuntament de la resta de l’espai, 960 metres quadrats, que seran zona verda i que connectaran l’avinguda Monturiol amb el carrer Sant Jeroni.
L’aprovació del conveni, però, s’ha trobat amb l’oposició de la parròquia de Sant Fost. El Consell Parroquial creu que l’Arquebisbat ha signat l’acord “com a mal menor perquè l’Ajuntament no va acceptar el primer projecte presentat”, apunta Carlos Schmidt, membre de l’entitat.
El Consell vol presentar al·legacions al conveni per recuperar aquell primer projecte en què hi ha un major aprofitament del sòl per a l’Església. Així, explica Schmidt,
amb un edifici de planta baixa + 3, s’hi podrien ubicar establiments comercials i mantenir els equipaments socials que actualment existeixen a la finca com el casal d’avis i la seu de Càritas, a més de la capella de Sant Antoni Maria Claret, que “té culte regular i és necessària en un barri com Can Calet, amb molta gent gran”, diu.
Segons Schmidt, tot i que els   parroquians han quedat sorpresos amb l’aprovació, creu que “hi ha bona entesa amb l’Ajuntament” i demanen que “se’ns escolti per arriba a un acord”, conclou.

Edicions locals