Sant Fost celebra la festa dels Tres Tombs

Sant Fost recupera diumenge la festa dels Tres Tombs després de 13 anys. Cavalls i carros recorreran els carrers del municipi, on s'instal·laran punts de tast de coca i vi. A més, hi haurà tres bandes de músics acompanyant la desfilada.

Cultura

La celebració començarà amb un esmorzar a l’esplanada de l’antic IES i continuarà amb la passada dels animals, que s’iniciarà a les 11.30 h i recorrerà l’avinguda Mauri, els carrers Prat de la Riba i Sant Isidre, la carretera de Badalona, els carrers Verge del Pilar, Balmes, Joan XXIII, Doctor Turró, Verge de Montserrat i Abad Escarrer, l’avinguda Buxó Baliarda i la plaça de l’Església, on els animals rebran la benedicció. A continuació se seguirà per la carretera de Badalona, l’avinguda Mauri, els carrers Amics i Xops, i finalitzarà a l’avinguda Aragó.
La festivitat, que se celebra en commemoració a Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics,

està organitzada per l’Associació d’Amics del Cavall. A més, diferents entitats del municipi hi col·laboraran: el Grup de Dones Hedera ornamentarà la tarima que se situarà davant l’església i l’AV de la Conreria aportarà més graelles per a les botifarres de l’esmorzar.

 

EXPOSICIÓ A L'ATENEU

 

Fins diumenge es podrà visitar a L’Ateneu la mostra de fotografies antigues de la festa dels Tres Tombs de Sant Fost, així com material divers en l’ús de carruatges. Aquesta és una altra de les propostes per a la recuperació de la festivitat al municipi.

Edicions locals