Sant Fost dedica una plaça a Enric Torrents, exalcalde republicà

El ple municipal dimarts va aprovar una moció per la qual la futura plaça de la confluència entre la carretera B-500 i el carrer Montserrat Roig tindrà un element escultòric (monòlit, estàtua o bust) en honor a l'exalcalde republicà Enric Torrents.

Política

L'alcalde Enric Torrents va governar des del febrer de 1936 fins a l’entrada de les tropes franquistes el 27 de gener de 1939. Segons el regidor d’ERC, Antoni Piñero, “cal honorar-lo per la defensa del Govern legítim de la República, pels seus valors polítics però, sobretot, pels seus valors humans”.

 

La moció, però, no va comptar amb el suport unànime del consistori. La portaveu de GSF, Montserrat Armengol, es va mostrar d’acord en “recuperar la memòria de molts ciutadans”, però va apuntar que “cal establir uns criteris objectius en l’àmbit dels reconeixements per evitar posicions partidistes”, deia. Per aquest motiu, GSF, que es va abstenir en l’aprovació, va presentar una esmena, que l’equip de govern va rebutjar, per la qual demanava la retirada de la moció en espera de l’aprovació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), en el qual “hi haurà d’haver un nomenclàtor amb els criteris per als reconeixements”.

VOTA EN CONTRA DEL PSC

El PSC va votar en contra perquè “no cal un bust o un monòlit, és una idea bastant franquista. Ara hi ha coses més importants com per destinar recursos a això”, exposava Josefina Caro, que proposava com a alternativa un acte de reconeixement. La moció es va aprovar amb els vots de l’equip de govern.

Edicions locals