ERC Sant Fost critica la composició del grup motor que lidera la participació per reformar l'avinguda Aragó

Els regidors de la formació critiquen la composició del grup i lamenten que el principal grup de l'oposició no hi estigui representat

Política

El grup municipal d'ERC Sant Fost ha criticat la composició del grup motor que lidera el procés participatiu per invertir 100.000 euros del pressupost municipal a l'avinguda Aragó ja que, segons apunten, el principal partit de l'oposició no hi està representat i la majoria de veïns que formen part del grup motor "formaven part de les llistes d'IUSF o PSC en les eleccions municipals de 2015".

El gener passat, el govern municipal de Sant Fost va iniciar un procés participatiu per definir la inversió de 100.000 euros del pressupost en la reforma de l'avinguda Aragó, 50.000 euros per decisió del govern municipal i 50.000 euros arran d'aquest procés participatiu.

El procés està liderat per un grup motor d'11 persones constituït el 27 de gener en una trobada veïnal en què tècnics municipals i de la Diputació van explicar en què consistia el procés i en què es van demanar voluntaris per formar part del grup, format per sis veïns, tres polítics i dos tècnics. Des d'aleshores el grup ja ha consensuat el calendari, les normes i els criteris de participació del procés.

Segons expliquen des d'ERC Sant Fost, "els regidors del nostre grup municipal, Xavier Conesa i Carles Miquel, van assistir a la reunió del 27 de gener, on van advertir d'una sorprenent mobilització d'amics i simpatitzants d'IUSF i PSC per tal d'ocupar majoritàriament les sis places destinades a la participació dels veïns".

En aquest sentit, ERC critica que almenys tres dels sis veïns que formen part del grup motor "formaven part de les llistes d'IUSF o PSC en les darreres eleccions municipals de 2015", i lamenta que entre els tres representants polítics no n'hi hagi cap que sigui del principal grup de l'oposició "i representant de molts veïns que no combreguen amb aquest estil de govern".

Per tot plegat, ERC Sant Fost lamenta que "allò que s'està venent com una obertura de l'Ajuntament de Sant Fost cap a la participació dels veïns del poble sigui una nova cortina de fum de cara a rentar la imatge d'un poble on la transparència i la participació brillen per la seva absència", diuen.
 

Edicions locals