Sant Fost retalla un 35% el pressupost municipal

El pressupost de Sant Fost per al 2009, aprovat dilluns al ple, s'ha vist retallat un 35% respecte el vigent (11,6 milions d'euros) i se situa en els 7.492.000 euros. El ple també aprovava els comptes generals de l'Ajuntament de l'exercici 2007.

Política

Un pressupost afectat per la crisi. Així definia l’alcaldessa, Montserrat Sanmartí, el projecte de comptes municipals per al 2009. “Entrem en una etapa en què s’hauran de fer les coses imprescindibles i deixar les prescindibles per temps millors”, deia l’alcaldessa, que explicava el projecte presentat es basa en la contenció de la despesa. “La despesa ordinària s’ha reduït un 2% i s’han retallat partides com les de festa major, promocions culturals i atencions protocolàries”, apuntava Sanmartí. Amb tot, l’alcaldessa assegurava que “s’han mantingut o incrementat les partides dedicades a l’atenció de les demandes cobertes per Serveis Socials”, indicava. 

PROJECTES D'INVERSIÓ

La baixada d’ingressos municipals relacionats amb el sector de la construcció, com les plusvàlues, l’impost de construcció i obres i les llicències d’obres, que el govern situa sobre el 40%, ha provocat que el capítol d’inversions “es vegi molt afectat”, deia Sanmartí. De fet, enguany la partida serà de 348.990 euros, un 80% menys que el pressupost de 2008.
Un dels principals projectes d’inversió municipal serà l’obra per enllestir la Casa Bastinos, que s’ha de convertir en l’hotel d’entitats de la població i que comptarà amb un ajut econòmic del PUOSC, que atorga la Generalitat. Dins el capítol d’inversions també es preveuen partides per al mobiliari en edificis municipals com L’Ateneu, millores en equipaments d’ensenyament com el CEIP El Roure i per al manteniment de la zona esportiva.
Per la seva part, els grups de l’oposició van votar en contra del pressupost. El PSC va apuntar que el projecte presentat és “confús, incomplet i massa ajustat”, deia Josefina Caro. Montserrat Armengol (GSF) criticava la “manca d’informació” i la “poca inversió en benestar social i promoció econòmica, dues partides en les quals s’hauria d’apostar en temps de crisi”, deia.

Edicions locals