Sant Fost reclama un repetidor a la Conreria per millorar la recepció del senyal de televisió

La instal·lació, prevista des de fa més d'una dècada, milloraria la recepció del senyal a les zones d'ombra de Sant Fost i Martorelles

Societat

L’Ajuntament de Sant Fost reactivarà la campanya de recollida de signatures que ja va dur a terme fa un temps per demanar una solució definitiva als talls intermitents del senyal de televisió en algunes zones del municipi.

Amb aquesta mesura es vol pressionar el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) perquè instal·li un segon repetidor al municipi, a la zona de la Conreria, que doni una cobertura correcta de senyal de televisió al territori.

Darrerament, les queixes per la pèssima recepció del senyal de televisió s’han incrementat tant a Sant Fost com a Martorelles. “Són episodis puntuals que afecten diferents punts dels dos municipis i que poden interrompre durant força estona el senyal de qualsevol canal”, diu Julio Amaro, tècnic de telecomunicacions de l’Ajuntament de Sant Fost, qui explica que els problemes poden ser més acusats si les antenes domèstiques són antigues o quan fa mal temps.

Amb tot, les causes del senyal deficient són diverses. “L’extensió els últims mesos del servei de telefonia 4G pot generar interferències, així com el senyal del nou repetidor instal·lat l’any passat a Montcada i Reixac”, diu Amaro. “Per això ara és més necessari que mai dotar aquesta zona, que té una orografia complicada, d’un segon repetidor a més del qua ja funciona al turó de la Bandera”. 

Una reivindicació antiga
Arran d’un estudi del CTTI que detectava zones de poca cobertura en aquests municipis, fa una dècada l’Ajuntament ja va cedir a la Generalitat un terreny per a la instal·lació del segon repetidor, tot i que a dia d’avui només hi ha una torre metàl·lica preparada i sense aparells.

Durant aquests anys, els ajuntaments de Sant Fost i Martorelles s’han adreçat en diverses ocasions a la Generalitat i a l’empresa de telecomunicacions que gestiona el repetidor ja existent a Sant Fost –Cellnex– per tal que revisin les incidències, tot i que de moment no s’ha obtingut una solució efectiva.

Gerard Magrinyà, regidor de Tecnologies de la Informació a Martorelles, assegura que més enllà d’aquests requeriments s’han estudiat diverses vies per mirar de solucionar el problema. “Hem demanat assessorament a Localret –un consorci format per les administracions locals de Catalunya que actua en el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions–, però de moment no hem trobat al manera de resoldre les incidències”.

Durant el ple de gener, l’equip de govern de Martorelles va exposar que s’encarregarà un estudi extern per identificar les zones d’ombra del municipi i contrastar-les amb les del CTTI.
 

Edicions locals