Els veïns de Sant Fost decidiran com invertir 50.000 euros a l’avinguda Aragó

El dissabte 27 de gener tindrà lloc a l’Ateneu una primera sessió per posar en marxa el procés

Societat

Una de les inversions previstes a Sant Fost per al 2018, amb una dotació total de 100.000 euros, serà la reforma de l’avinguda Aragó, un dels eixos principals del municipi. Els veïns decidiran mitjançant un procés participatiu a què es destina la meitat d'aquest import.

D’una banda, amb la meitat de la partida de 100.000 euros està prevista la millora general de l’entorn i els carrers adjacents de l’avinguda, l’adequació de voreres a la normativa i la renovació de l’enjardinament.

D’una altra, amb l’altra meitat de la partida, 50.000 euros, es promourà un procés participatiu per tal que els veïns puguin fer les seves propostes de remodelació de l’avinguda, deliberar sobre les opcions més adequades i, finalment, decidir mitjançant votació la prioritat de projectes.

Es tracta d’una prova pilot de pressupost participatiu que compta amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és fomentar la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació d’una inversió de millora al poble. 

Podran participar-hi les persones majors de 16 anys empadronades a Sant Fost de Campsentelles, i un grup motor, integrat per ciutadans, polítics i tècnics, impulsarà i farà el seguiment de tot el procés, en el qual es podran fer propostes i votar per decidir quines s’implementen. 

Durant el ple del 19 de desembre, el grup municipal d’ERC va considerar que “cal fer més passos per incrementar la participació i perquè els grups de l’oposició també puguin intervenir en l’elaboració dels pressupostos”.

L’equip de govern, per la seva banda, va rebatre que “la participació ciutadana és la que fan els veïns, els barris i les entitats”, i que aquesta iniciativa suposa “un avanç cap al model de pressupost participatiu juntament amb les reunions que s’estan duent a terme als barris per captar les necessitats i les inquietuds dels veïns”.

L’inici del procés –un taller de participació ciutadana pensat per proporcionar les idees bàsiques del mecanisme i per crear el grup motor– tindrà lloc el dissabte 27 de gener, de 10 a 13 h, a l’Ateneu.
 

Edicions locals