En Lluquet i en Rovelló, perduts per Sant Fost

El Grup de Dones Hedera torna a organitzar la fira d’artesans amb parades de regals i obsequis

Cultura

Un any més, en Lluquet i en Rovelló, protagonistes dels Pastorets, es perdran per l’escenari de l’Auditori de L’Ateneu fugint de Satanàs i de les forces del mal i a la recerca del naixement del nen Jesús. Aquesta serà una de les activitats nadalenques que se celebraran a Sant Fost durant aquesta setmana.

El Grup de Teatre Segle XX serà l’encarregat novament de representar aquest text tradicional de Nadal, en la versió de Folch i Torres, en què, a més dels dos mítics pastors, també hi conviuen personatges com el vell Getsè i la seva filla Isabeló, Satanàs i Llucifer, les fúries i els àngels i una corrua de pastorets. 

Enguany, s’han programat tres sessions de la representació. L’estrena serà aquest diumenge a les 19 h i la recaptació de l’entrada –a 5 euros– serà per a La Marató. La resta de sessions es respresentaran el 23 i el 26 de desembre.

Fira d’artesans
El mateix diumenge, la plaça de la Vila acollirà un any més la Fira de Nadal que organitza el Grup de Dones Hedera. Durant tota la jornada, els visitants hi trobaran paradetes d’artesania i articles i obsequis variats per regalar. En el marc de la fira, el Grup de Dones Hedera recollirà aportacions solidàries per a La Marató a canvi de cafè, pastissos, brou i xocolata, tot fet per elles mateixes. També se sortejaran lots de productes donats pels comerços de Sant Fost a la parada de l’Associació Voluntariat Social per Sant Fost. 

Les activitats nadalenques, però, començaran dissabte (16 h) amb una audició dels alumnes de l’Escola de Música a l’Auditori de l’Ateneu, i amb la venda de manualitats nadalenques en benefici de La Marató a la rectoria de l’església (16 h) a càrrec de l’Esplai Petjada. 

Pessebre Vivent a Sant Fost
Com mana la tradició santfostenca, en arribar el Nadal també arriben les representacions al turó de Can Teyà del pessebre vivent, un dels més antics de Catalunya i  onegut com el dels efectes especials.

Enguany, en la seva 51a edició, l’organització ha introduït algunes millores, com l’augment del cabal de la gran cascada i la millora de la il·luminació a les escenes de la part inicial del recorregut. Les següents funcions del pessebre vivent santfostenc seran els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1, 6 i 7 de gener. 

Edicions locals