El pessebre vivent de Sant Fost suspèn la inauguració en rebuig a la visita d'Andrea Levy (PP)

La número 2 del PP ha visitat aquest diumenge a la tarda Sant Fost on un grup de veïns l'han seguit amb llaços grocs

Política

La visita de la número 2 del PP, Andrea Levy, aquest diumenge a la tarda a Sant Fost ha portat conseqüències. La primera ha estat la decisió de l'organització del pessebre vivent de suspendre la inauguració del tradicional esdeveniment com a senyal de protesta per la visita de la popular. La segona, la denúncia de Levy que ha assegurat patir un escrache després que un grup de veïns i membres de l'ANC local l'hagin seguit mostrant llaços grocs, símbol per a l'alliberament dels presos polítics.

Aquest diumenge a la tarda estava prevista la inauguració del pessebre vivent de Sant Fost però l'organització, un cop assabentada de la visita en campanya electoral programada pel PP a la representació, ha decidit mantenir la sessió però suspendre l'acte inaugural per evitar la "politització de l'acte", apunten.

Amb tot, Levy ha mantingut la seva agenda de campanya i després de reunir-se durant cinc minuts amb alguns membres del govern local a l'Ajuntament, on s'ha parlat de temes municipals com la problemàtica de la B-500, la candidata ha marxat acompanyada de la comitiva popular cap al recinte del pessebre vivent.

Allà, un grup de veïns i de membres de l'ANC l'han seguit en silenci durant el recorregut alçant i mostrant en els seus mòbils llaços grocs il·luminats en suport als polítics empresonats, Oriol Junqueras i Quim Forn, i als líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Fins i tot, en algunes de les escenes, els actors giraven l'esquena al pas de la comitiva com a mostra de protesta.

En declaracions posteriors, Levy ha denunciat que durant la seva visita a Sant Fost "una sèrie de persones han intentat intimidar-me però em sento molt recolzada pels catalans que volen viure en llibertat", ha dit.

Comunicat de l'Ajuntament
Per la seva part, l’Ajuntament de Sant Fost, mitjançant un comunicat i després de la repercussió mediàtica que ha tingut la visita de Levy, ha volgut puntualitzar que l’Ajuntament "no ha convidat ningú al pessebre vivent ni podia fer-ho ja que és una activitat pública organitzada per una entitat cultural privada sense ànim de lucre". A la nota, el govern local explica que el PP de Sant Fost va programar la visita de la diputada diumenge dia 10, coincidint amb la sessió inaugural del tradicional pessebre. "Com és habitual i hem fet sempre que ens visita un càrrec institucional o un representant d’altres formacions polítiques, un representant del govern local, va rebre la diputada i van comentar qüestions municipals". A la nota, l'Ajuntament lamenta “l'escrache per part d’un petit grup de persones, una acció minoritària que rebutgem i que no representa el tarannà pacífic, plural i tolerant dels santfostencs".

Edicions locals