Entitats veïnals de Sant Fost i Badalona reivindiquen plegades un nou traçat per a la B-500

La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona s'afegeix a la reclamació de la Comissió per al Desviament

Societat

La Comissió per al Desviament de la B-500 de Sant Fost i la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) treballaran plegats per promoure tant el desviament de la carretera al seu pas per Sant Fost com per impulsar una connexió entre el Vallès i Badalona a través d’un túnel a la Conreria.

Aquesta és la intenció de les dues entitats, que ja han concertat una reunió per dilluns per tractar el futur de la carretera. De fet, la necessitat de descongestionar el trànsit de la B-500 a través d’una nova autovia que unís Mollet i Badalona ja va plantejar-se fa més de 10 anys en un projecte que posteriorment va quedar en un calaix.

Durant aquests anys, l’entitat santfostenca ha dut a terme diverses accions per reclamar més seguretat a la B-500 i promoure el desviament, mentre que la FAVB emmarca la seva reivindicació en la redacció del nou Pla de Mobilitat de Badalona, que posa de manifest la necessitat d’ampliar i millorar la connexió amb el Vallès a través de la Conreria.

El portaveu de la Comissió per al Desviament de la B-500, Enrique Jiménez, apunta que el tram de desviament de Sant Fost podria ser la primera fase de la nova autovia, i exposa que “quan es normalitzi la situació política a Catalunya tornarem a plantejar noves accions de reivindicació”.

A més, tant la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona com la Comissió per al Desviament de la B-500 coincideixen en la necessitat de connectar Badalona amb el Vallès amb una infraestructura lliure de peatges. “Aquí ens hi trobaran de cara”, apunta Enrique Jiménez.
 

Edicions locals