Quins baixvallesans aniran a les llistes al Parlament?

Jordi Turull tornarà a ocupar un lloc destacat a la candidatura del PDeCAT, Junts per Catalunya

Política

El paretà Jordi Turull, un dels membres del Govern actualment a presó, serà el número 1 de la llista del PDeCAT –Junts per Catalunya– pel Vallès Oriental a les eleccions del 21-D al Parlament. Turull, conseller de Presidència, ocuparà novament un lloc destacat a la candidatura encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En el cas de la llista de Catalunya en Comú, encapçalada per Xavier Domènech, el regidor d’ICV-EUiA de Montmeló i cocoordinador del partit a la comarca, Jordi Manils també serà el candidat del Vallès Oriental i ocuparà el número 22 de la llista per Barcelona. A la candidatura també hi seran presents Mireia Marín (54), Anna Usart (71) i Antonio López (80), de Mollet. A banda de polítics, un dels fitxatges de la candidatura ha estat el periodista molletà Jaume Barberà, que se situarà penúltim just per davant d'Ada Colau.

La molletana Susana Calvo, presidenta del PP del Vallès Oriental, serà la candidata comarcal i ocuparà el número 38 de la llista popular, mentre que la santfostenca Susana Ferrer serà la número 67.

D’altra banda, pel que fa a la llista del PSC, la primera secretària dels socialistes de Mollet i primera tinenta d’alcalde, Mireia Dionisio, hi tornarà a formar part. En aquesta ocasió baixa vuit llocs respecte al 2015 i serà número 28 a la candidatura per Barcelona, una llista aprovada divendres i encapçalada per Miquel Iceta. A la llista del PSC per al 21-D també hi haurà altres baixvallesans. Serà el cas del primer secretari comarcal del PSC, Jonatan Martínez, de Montmeló, que ocuparà el 27è lloc, mentre que Conchi Jiménez, regidora a l’Ajuntament de la Llagosta, ocuparà el lloc 41 i Eva Riulas, de la JSC de Parets, el 62.

Altres baixvallesans que entraran a candidatures seran Manuel Losada, de Parets, com a membre de la llista de Ciutadans, i Marta Vilaret, que serà la primera baixvallesana de la candidatura d’ERC i la número 2 de la comarca i que ocuparà el número 42 de la llista per Barcelona.
 

Edicions locals