ERC de Sant Fost proposa habilitar un aparcament al parc de davant la Casa Bastinos

L’equip de govern creu que requalificar una zona verda per fer-hi un pàrquing “no és la solució”

Societat

ERC de Sant Fost ha presentat una moció a l’Ajuntament per demanar la conversió del parc de davant la Casa Bastinos, al carrer Sant Isidre, en un aparcament públic amb capacitat per a 20 vehicles. La petició va acompanyada d’una trentena de signatures de veïns del mateix carrer, que recentment han vist suprimida la possibilitat d’aparcar davant mateix dels seus habitatges.

La proposta d’ERC passaria per requalificar part d’una zona verda per convertir-la en un aparcament de 20 places en bateria de 3,5 metres d’amplada cadascuna, de manera que s’ocuparien uns 500 metres quadrats del parc actual i es mantindria sense canvis la zona més propera a l’avinguda Prat de la Riba.

Segons el regidor republicà Carles Miquel, la moció insta l’Ajuntament a donar resposta a la demanda dels veïns “estudiant on i com modificar el POUM per moure l’espai”, actualment qualificat de zona verda. “No tenim cap dubte que es pot fer, només cal voluntat política per fer-ho”, apunta.

D’aquesta manera, segons ERC, “culminaria el primer pas que ha fet l’Ajuntament per pacificar el carrer” després d’una primera fase en què s’han instal·lat pilones i jardineres per incrementar la seguretat i impedir l’aparcament davant les cases del mateix carrer. “Aquest projecte seria complementari i solucionaria una necessitat de veïns i negocis del carrer”, indiquen els republicans.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Marc Muñarch, indica que “no veiem adequat canviar la zona verda per un aparcament”, i defensa que al carrer Sant Isidre s’ha fet “una actuació per complir la normativa i la legalitat de pas”. El regidor també apunta que ja s’ha previst, al final del mateix carrer, un espai d’aparcament reservat per a una desena de veïns.

A més, Muñarch també ha indicat que aviat se senyalitzarà nou aparcament a l’avinguda Prat de la Riba en sentit ascendent per als usuaris de la Casa Bastinos, i ha afegit que “mirarem de resoldre el tema de l’aparcament sense necessitat de modificar el POUM, que seria un tema complicat; requalificar una zona verda no és la solució”, ha conclòs. 
 

Edicions locals