Tallen la C-17 a Parets del Vallès exigint llibertat per als presos polítics

L'acció la realitzen membres de diferents comitès de defensa de la República del Vallès

Política

Diferents comitès de defensa de la república (CDR) del Vallès han tallat aquest dilluns al matí la carretera C-17, han informat a través de les xarxes socials. Els talls s’han produït a Parets del Vallès, en els dos sentits de la marxa. 

“No viurem amb normalitat mentre hi hagi repressió”, expressen els activistes a les xarxes. Els activistes també exclamen lemes com “els carrers seran sempre nostres” o “ni un pas enrere”. L'acció ha provocat cues d'entre dos i set quilòmetres a Mollet del Vallès.

D'altra banda, uns desconeguts han col·locat aquest dilluns a la matinada obstacles a la via entre Sant Celoni i Llinars del Vallès i Sant Celoni en protesta pels empresonaments del vicepresident de la Generalitat destituït, Oriol Junqueras, i la majoria de consellers de l'executiu de Puigdemont i contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Segons Renfe, han aparegut palets i pneumàtics a la via en l'inici del servei, al voltant de dos quarts de set del matí, tot i que una hora més tard els objectes han estat retirats. L'acció, però, ha causat retards superiors als 30 minuts a les línies R2, R2 nord i R11.

Pel que fa les afectacions viàries, els manifestants també s'han tallat la N-340 a Alcanar i la C-58, a Sant Quirze de Besora. Els talls s'han produït al voltant de les vuit del matí i s'han allargat uns minuts, coincidint en plena hora punta. Quant a les afectacions viàries, i entre 3 i 5 quilòmetres a Sant Quirze de Besora.

Per la seva part, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, d'ERC, ha criticat l'acció dels CDR en una piulada en què demana que es repensin aquest tipus d'accions.
 


 

Edicions locals